BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.428,37
GÜNCEL

2016 DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavı ne zaman?

2016 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT 2016) ne zaman yapılacak sorusunun cevabı memurhaber.com'da.

ÖSYM 2016 yılında yapılacak olan KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınav tarihini, başvuru tarihini ve sonuçların açıklanma tarihini duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

ÖSYM yaptığı açıklamada 2016 DHBT sınavının başvuru tarihlerini, sınavın ne zaman yapılacağını ve sonuçların açıklanma tarihini adaylara duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İmam-Hatip Müezzin Kayyum ve Kuran kursu öğretici alım sınavlarında kullanılan Yeterlilik sınavı kaldırılınca yerine din hizmetleri alan bilgisi testi DHBT getirildi. DHBT sınavı ÖSYM tarafından yapılıyor. 2016 sınav takvimleri belli olmaya başladı.

Adayların DHBT'ye girmek için başvuru yapmadan önce öğrenim düzeyine uygun olarak KPSS başvurusu yapmaları gerekmektedir. DHBT'ye gireceği öğrenim düzeyinde KPSS başvurusunu yapmayan adayların DHBT'ye başvuruları sistem tarafından engellenecektir. 

2016 DHBT SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM 2016 yılında yapılacak sınav takvimini açıkladı. Açıklanan takvime göre DBHT başvuruları 21.09.2016 - 03.10.2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

KPSS başvurusunu yapmayan aday DHBT sınavına başvuramayacak. Sistem otomatik olarak engelleyecek. Adayların bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurular,17-31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların tümü, 22 Mayıs 2016 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar diğer oturumlardan hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmayacaklar.

Bir lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programından 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla mezun olmamış olmak koşuluyla; önlisans (iki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açıköğretim) ve ortaöğretim (lise ve dengi meslek lisesi) mezunları ile bu kurumlardan mezun olabilecek durumda olanlar 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak olan sınava gireceklerdir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR