BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

2015 Ehliyet sınav tarihi ve yerleri açıklandı

2015 ehliyet sınav tarihi ve yerleri belli oldu. Sürücü adaylarının merakla beklediği ehliyet sınavıyla ilgili son durum

Ehliyet sınavı ve yerleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ehliyet almak isteyen adaylar 27 Haziran'da sınava girecek. 2015 ehliyet sınavı için bir sonraki tarih 27 Haziran olarak belirlendi.

Ehliyet sınavında ilk yardım, motor ve trafik bilgisi alanlarından oluşan testten en az 70 puan almak gerekiyor. 2015 Ehliyet sınavı tarihleri, sınav ücretleri ve sınav giriş yerleri haberimizde.

ARTIK EHLİYET ALMAK ZOR

Yeni düzenlemelerle direksiyon sınavı zorlaştırıldı. Artık kalkışta arabayı stop ettirene ehliyet yok. Kalkışta arabayı stop ettiren aday sınavı kaybetmiş sayılacak. Aynı zamanda kalkış sinyali vermeyen ve kemer takmayan adaylara da kesinlikle ehliyet verilmeyecek. Sürücü Kursları ve Eğitimleri Federasyonu Başkanı Lokman Yıldırım, düzenlemelerle ilgili, "Yeni düzenlemelerle artık cüzdanda ehliyet dönemi kapandı" dedi.

Motosiklet sınavının da zorlaştığını hatırlatan Yıldırım, "18 santimetre genişliğinde, yerden üç santimetre yükseklikteki bir platformda hareket zorunluluğu getirildi. Biz bu yolu ‘sırat köprüsü’ olarak tabir ediyoruz. Bu platformdan geçen arkadaşlarımız sınavda başarılı sayılıyor” dedi.

Direksiyon sınavına nerede gireceğinizi öğrenmek için kayıtlı olduğunuz sürücü kursuna başvurmanız gerekiyor. Kursunuzdan alacağınız evrakları sınav günü yanınızda bulundurmanız gerekli.

Yazılı sınav tarihleri ve yerleri de açıklandı.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ

* 27 Haziran 2015 ehliyet sınavı için sınav ücretlerinin 12 Haziran'a kadar yatırılması gerekiyor.

* 22 Ağustos 2015 ehliyet sınavı için sınav ücretlerinin 1-21 Temmuz tarihleri arasında yatırılması gerekiyor.

* 10 Ekim 2015 ehliyet sınavı için sınav ücretlerinin 25 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında yatırılması gerekiyor.

* 12 Aralık 2015 ehliyet sınavı için sınav ücretlerinin 16 Ekim-17 Kasım tarihleri arasında yatırılması gerekiyor.

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI

2016 yılında uygulamaya girecek sistemle sınavda başarılı olan adaylar hemen ehliyet alamayacak. B sınıfı ehliyet almaya hak kazanan adaylar önce "B1" ehliyeti alacaklar. Stajyer sürücü statüsündeki bu ehliyet adayları 2 yıl boyunca ceza almazlarsa ancak o zaman gerçek ehliyete kavuşacaklar. 2 yıllık stajyerlik süresince 0,20 promil alkollü yakalanan, kırmızı ışıkta geçen ve sağa dönüşlerde yayaya yol verme kuralını üç kez ihlal eden sürücülerin ehliyetleri geri alınacak. Bu cezalar 75 puana denk geliyor ve 75 puan ceza alan sürücülerin ehliyetleri iptal ediliyor. Ehliyeti iptal edilen sürücü adaylarının tekrar sınava girmeleri ve 2 yıllık stajlarını tamamlamaları gerekiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR