BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

2015 Aralık ayı ek ders ücretleri ne zaman yatacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmen ve idarecilerin aralık ayı ek ders ücretleri ay aralık ayı bitmeden önce mi yatırılacak? İşte ayrıntılı haber...

2015 yılı aralık ayı ek ders ücretleri erken mi ödenecek? Kesin tarih var mı? İşte haberin devamı...

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenler Sınıf öğretmeni ve branş öğretmeni olmak üzere haftalık ayrı ayrı 15 ve 18 saatin üzerinde derse giren öğretmenler bu derslerin üzerinde girdikleri her ders için bilindiği üzere ek ders ücreti almaktadırlar.

Ek ders ücretleri ilgili il/ilçe MEM'in durumuna göre her ayın 1-8'i arası (ortalama 4-5'i) ödenmektedir.

Öğretmenlere yapılan ek ders ücretleri ilgili il veya ilçe MEM'lere göre değişmekle birlikte her ayın 1-8'i arasında bir önceki ayda girdikleri saat kadar ödenmektedir.

Fakat Aralık ayında ek ders ödemeleri  30 Aralıktan önce ödenecek. Her ayın 15 ile bir sonraki ayı 14'ünün hesaplanmasıyla ek ders alan ücretli öğretmenlere de aynı şekilde ek derslerin Aralık ayını içeren bölümü erken yatırılacak.

Aralık ayında ek derslerin erken yatmasının sebebi ise 2015 mali yılının biterek yeni bir mali yıla girilmesi. 2015 yılında yapılması gereken ödemeler bu yıla ait büteçeden ödenmekte. Dolayısıyla aralık ayının ödemeleri Aralık ayı bitmeden yapılacak.


 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR