BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

2014 YDS başvurularında kritik uyarı

ÖSYM, 2014 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (İlkbahar Dönemi) girecek adayları uyardı. ÖSYM, adayların yeni eğitim bilgilerini nasıl eklemesi gerektiğini yaptığı bir duyuru ile açıkladı.

DUYURU

(6 Şubat 2014)

2014 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (İlkbahar Dönemi): Eğitim Bilgileri

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurularında adaylar; yeni eğitim bilgilerini eklemek için Sınav Koordinatörlükleri veya ilgili sınav için tanımlı Üniversite Rektörlükleri; eğitim bilgilerini düzeltmek için sadece Sınav Koordinatörlükleri aracılığı ile eğitim bilgilerini belgeye dayalı olarak kontrol ettirip sisteme kaydettireceklerdir. Yanında eğitim bilgisini gösteren resmi bir belgesi olmayan adayların da başvuruları Sınav Koordinatörlükleri veya diğer Başvuru Merkezlerince alınacak ancak eğitim bilgileri alanlarına ait herhangi bir bilgi girişi veya güncellemesi yapılmayacaktır.

Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapma hakkı olan adaylar da eğitim bilgileri alanında ekleme/güncelleme yapamayacaklar ancak başvuru işlemlerini eğitim bilgileri alanında herhangi bir işlem yapmadan tamamlayabileceklerdir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2014 YDS ilkbahar dönemi sınavına kimler katılabilir?

 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik uyarınca, bu tarihten itibaren KPDS, ÜDS ve KPSS yabancı dil sınavları kaldırılmıştır. Bunun yerine YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilmektedir.



Bu sınava kimler katılabilir?

2014 YDS’ye yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli, doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar,  yüksek lisans programlarına giriş için kullanılmak üzere lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler, KPSS Lisans Sınavlarına (Lisans/A Grubu ve Öğretmenlik) katılacak adaylar (Geçmiş yıllarda KPDS ve ÜDS’ye girip geçerli puanı almış adayların (KPSS’ye girecek adaylar hariç) bu hakları, ilgili mevzuatta belirtilen şekilde geçerliliğini korumaktadır.), “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği” uyarınca ataması yapılacaklar (Yabancı dil sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerlidir. 2013 yılından önce KPDS veya ÜDS’den geçerli puanı alıp, süresi dolmayan adaylar tekrar sınava girmek zorunda değildir.), Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalara tabi olanlar, Yurt dışında bir yükseköğretim programını bitirenler diploma denklik işlemlerinde kullanılmak üzere bu sınava girmek zorundadırlar.

EKREM AYTAR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR