BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

2014 YAŞ'ında erken terfi müjdesi geldi!

Meclise sevk edilen kanun tasarısında bulunan, albay, general ve amiralllerin YAŞ’ta erken terfisine imkan getiren düzenlemenin yasalaşması durumunda 2014 YAŞ’ında şuraya girecek komutan sayısı iki katına ulaşacak.

MEMURLAR- Bu durumda Başbakan başkanlığında toplanacak YAŞ'ın mesaisi de uzamış olacak. Tasarı yasalaşırsa 2015'te emekli olması öngörülen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu 2018'e kadar kuvvet komutanı olarak görev yapabilecek.

185 GENERAL DOSYASI

Milliyet gazetesinin haberine göre; TBMM'ye önceki gün sevkedilen ve bugün TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülmesi öngörülen Askerlik Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarıyla, 4 yıllık bekleme süresinin dolmasına bir yıl kalan general/amirallerin ve bekleme süresinin dolmasına bir yıl kalan albayların dosyaları YAŞ toplantısında değerlendirilmeye tabi tutulacak. Tasarı kabul edilirse 185 general/amiralin terfi dosyaları YAŞ gündemine gelecek.

Tasarının kabul edilerek bir yıl erken terfinin yolunun açılmasıyla Başbakan başkanlığında ağustosta toplanacak YAŞ'ta 185 general/amiralin dosyası değerlendirilmeye alınacak. Tasarı, mevcut rütbesinde 3 yılını dolduranlara erken terfi olanağı sağladığı gibi, erken emeklilik ihtimalini de açıyor.

YASALAŞIRSA YAŞ UZAYACAK

TBMM'ye önceki gün sevkedilen ve bugün TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülmesi öngörülen Askerlik Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısı, bu yıl yapılacak YAŞ mesaisini de uzatacak

Tasarıyla 4 yıllık bekleme süresinin dolmasına bir yıl kalan general/amirallerin ve bekleme süresinin dolmasına bir yıl kalan albayların dosyaları YAŞ toplantısında değerlendirilmeye tabi tutulacak. Bu durumda YAŞ mesaisinin de uzaması ve görüşülecek dosya sayısının iki katına çıkması öngörülüyor.

2 yıllık görev süresi dolan kuvvet komutanlarına tanınan 1 yıllık görev uzatma hakkı, "birer yıllık sürelerle yaş haddine kadar" biçiminde değiştirilecek. Böylece uygun görmesi durumunda görev süresi 2015'te dolacak Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk 2017, görev süresi yine 2015'te dolacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu 2018'e kadar görevde kalabilecek. Bu değişiklikle çeşitli davalar nedeniyle terfi mekanizmalarında sıkıntı yaşayan Deniz ve Hava kuvvetlerinde rahatlama sağlanması öngörülüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR