BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

2014 TEOG sonuçları açıklandı! Tıkla TEOG sonuçları

TEOG 2014 İlkbahar dönemi sonuçları bugün e-okul sistemi üzerinden açıklandı SON DAKİKA MEB lise tercih takvimini de duyurdu

MEMURLAR - Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında girdikleri merkezi yazılıların karne notlarını açıkladı.

Liselere yerleştirme puanları ise 7 Temmuz’da duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında girdikleri merkezi yazılıların karne notlarını açıkladı. Liselere yerleştirme puanları ise 7 Temmuz’da duyurullacak.

 

Yaklaşık 1 milyon 200 bin 8’inci sınıf öğrencinin TEOG kapsamında girdikleri yazılıların karne notları e-okul üzerinden açıklandı. Öğrenciler, 100 üzerinden hesaplanan puanlara 16-20 Haziran arasında itiraz edebilecekler.
Öğrencilerin liselere yerleştirme puanları ise 7 Temmuz’da duyurulacak. Ardından 31 Temmuz-8 Ağustos arasında lise tercihleri alınacak.

Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos’ta başlayıp, 15 Eylül’e kadar devam edecek..

2014 ANKARA LİSELERİ TABAN PUANLARI-TIKLA

2014 İSTANBUL LİSELERİ TABAN PUANLARI - TIKLA

2014 İZMİR LİSELERİ TABAN PUANLARI- TIKLA

Tercihte geçen yıl 201 olan taban puan kaldırıldı. Öğrenciler, taban puan şartı aramadan tercih sistemi içerisinde yer alabilecekler.Öğrenciler, tercihlerini iki liste üzerinden yapacak. İlk listedeki 15 okula yerleşemeyen ikinci listedeki 6 okul türünden evine en yakın okula yerleştirilecek. Türk ve yabancı özel okullar aynı tercih listesinde yer almayacak. Ortak sınavların puanları 11 Haziran'da, yerleştirme puanı 7 Temmuz'da açıklanacak. İşte sistemin ayrıntıları:

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR? TIKLAYIN 

ÖZEL OKULA BİLGİ YOK: Türk ve yabancı özel okullar aynı tercih listesinde yer almayacak. Ancak, özel okullar isterlerse tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapındaki ilk yüzde 5'lik dilimden seçebilecekler. Ancak, 3 dersten 6 sınavın sonucuna göre öğrencilerini alacaklarını açıklayan özel okullara bu puan bilgileri verilmeyecek. Özel okullar kendi yerleştirme puanlarını kendileri hesaplayacak.

  

3 SEÇENEK ÇIKACAK: E-okul üzerinden tercih yapacak olan öğrencilerin karşısına üç seçenek çıkacak: "Özel yetenek sınavıyla yerleştim", "Özel okula kayıt yaptırdım", "Tercih yapmak istiyorum". Öğrenci ilk iki seçenekten birini işaretlerse tercih yapamayacak. Bu nedenle aileler çocuklarını özel okula yazdırmış olsalar bile bu seçeneği işaretlemeyip tercih yapmak istiyorum demek zorundalar. Aksi halde Fen, Anadolu, İmam Hatip, sosyal bilimler ya da meslek liselerine tercih edemeyecekler.

2 LİSTELİ TERCİH: "Eğer öğrenci tercih yapmak istiyorum" seçeneğini işaretlerse merkezi yerleştirmeye katılacak.Öğrenciler A grubunda 15 tercih yapacaklar. Bu tercihlerde il ve okul türü sınırlaması yok. Tercihlerine yerleşmeme ihtimaline karşı Bakanlık B grubu listesinden en az birini işaretlemeyi öğrencilere zorunlu tutuyor. Bu listede ise il sınırlaması hatta, ilçe ve semt sınırlaması da olacak. Öğrenci bu gruptaki okullardan hiçbirini işaretlemezse bile Bakanlık otomatik olarak öğrenciyi herhangi bir okula yerleştirilebilecek.

NAKİL SİSTEMİ DE DEĞİŞTİ

Öğrenciler , yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra okullarda şayet boş kontenjan kalırsa nakil başvurusunda bulunabilecek. Bu işlemlerde eski sistemde olduğu gibi okula en son giren öğrencinin puanı esas alınmayacak. Bu öğrenciden daha düşük puanlı öğrenci de okula yerleştirilebilecek.

Müdürlere 'memnuniyet' kriteri

Bakanlık, başta müdürler olmak üzere okul yöneticileriyle ilgili de önemli bir karar aldı. 4 yıllık müdürlerin görevine devam edebilmesi için Okul Aile Birliği Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, okulun en kıdemli ve en yeni öğretmeni, Öğrenci Meclisi Başkanı karar alacak.


 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR