BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

2014 öğretmen seminer ve ek ders yönetmeliği

2014 öğretmen seminer ve ek ders konusunda yönetmeliğe göre ek ders ücreti alırlar. Peki seminer ve ek ders ücreti şartları nelerdir?

MEMURLAR - Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin karar doğrultusunda ödeme yapılacaktır. Öğretmenler seminer sürecinse ek ders alacak mı? 

MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği 7 Eylül 2013’te Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Çok önemli değişikliklerden biri de lise öğretmenlerinin seminer çalışmasıyla ilgiliydi. Lise öğretmenleri de 16-27 Haziran arasında ilk defa seminer çalışması yapacaktır. Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nün resmi bir yazıyla yapılacak seminerler hakkında bilgilendirme yapması yerinde olacaktır.

Öğretmenlerin mesleki çalışmaları

MADDE 87- (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine kadar geçen sürelerde kadrolarının bulunduğu/görevlendirildikleri okulda mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı okul müdürlüğünce hazırlanır ve çalışma öncesinde yönetici ve öğretmenlere duyurulur. (4) Mesleki çalışmalarda ödenecek ücretle ilgili hususlarda 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar doğrultusunda işlem yapılır.

Seminerde Neler Yapılacak?

Lise öğretmenlerinin seminer çalışmalarında ;

a) Yönetici ve öğretmenlerin; genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon konularında, bilgilerini arttırıcı faaliyetler yapılır.

b) Yeni beceriler kazandırmaya, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmaya, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programlar hazırlamaya yönelik faaliyetler yapılır.

c) Öğretim programları, mevzuat ve uygulamalarla ilgili inceleme ve değerlendirme yapılır.

ç) Öğretmenler Kurulu, zümre öğretmenler kurulu toplantılarıyla bunlarla ilgili iş ve işlemler yapılır.

d) Eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesiyle yeni öğretim yılında uygulanacak yıllık çalışma programı, iş takvimi ve iş bölümüyle ilgili hazırlıklar yapılır.

Değerlendirme: Sorumluluk sınavları Kasım ve Nisan aylarına alınmış ve ortalama yükseltme sınavları kaldırılmıştır. Lise öğretmenleri de sene sonunda (2 hafta) ve sene başında (2 hafta) ilkokul ve ortaokul öğretmenleri gibi seminer çalışması yapacaktır. Mesleki çalışmanın karşılığı olarak ek derslerini alacaklardır. Seminer dönemi 16-27 Haziran arasındadır. Okul müdürlerinin seminer programını şimdiden hazırlamalarında fayda vardır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR