BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
ÖĞRETMEN

2014 MEB lojman başvuruları başladı

Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler için lojman başvuruları yapılıyor. Öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüklerinin yayınladıkları formaları doldurarak lojmana başvurabiliyor.

- Öğretmenlerin lojmanlar için başvuruları başladı. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin lojman haklarıyla ilgili Bakanlık açıklama yapmıştı. Şimdi 2014 yılı 2. dönemi öğretmen lojmanları için gerekli başvuru formları da yayınlanmaya başladı.

Haberimizin devamında kamudanhaber.com'da yayınlanan lojman başvurusu formu bulunmaktadır. Öncesinde ise Bakanlığın lojmanlarla ilgili açıklamasına yer verelim; 

Bakanlığımız bünyesinde çalışan sözleşmeli öğretmenlerin lojmandan yararlanıp yararlanamayacağı, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin lojman müracaatı halinde herhangi birine öncelik verilip verilemeyeceği, boş ve talep olmayan lojman sözleşmeli öğretmene tahsis edilmiş ise, kadrolu öğretmenin talebi halinde oturan sözleşmeli öğretmenin lojmandan çıkarılıp, çıkarılmayacağı hususları nelerdir?

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun Kapsam Başlıklı 2’inci maddesinde kurum ve kuruluşlar personeli ifadesi yer almakta olup sözleşmeli personel, memur ve işçi ayrımı yapılmamaktadır. Buna göre, Kamu Konutları Kanunu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda görev yapan sözleşmeli personele de Kamu Konutları Kanunu ve Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde kamu konutu tahsis edilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca, Kamu Konutları Yönetmeliğinin 9’uncu maddesinde “sıra tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (4) sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis edilir” denilmektedir. Buna göre sıra tahsisli konut tahsis edilecek personel arasında puanlama cetvelindeki sıralama esas alınması gerekmekte olup, sözleşmeli ve kadrolu personel arasında bir öncelik bulunmamaktadır.


Lojman Başvuruları ile ilgili yazıyı ;





Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR