BIST 10.214
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.455,74
İŞÇİ

2014 bağkur affı-Torba yasaya girdi mi? 17/02/2014

Türkiye'deki milyonlarca Bağ-kur'lu bu sorunun cevabını merak ediyor. Bağ-Kur affı oldu mu, bağ-kur afında son durum ne, 2014 yılı bağ-kur affında gelinen son nokta ve gelişmeler neler? Torba yasada bağ-kur affı maddesi var mı?

MEMURLAR- Türkiye'deki milyonlarca Bağ-kur'lu bu sorunun cevabını merak ediyor. Bağ-Kur affı oldu mu, bağ-kur afında son durum ne, 2014 yılı bağ-kur affında gelinen son nokta ve gelişmeler neler? Torba yasada bağ-kur affı maddesi var mı?

Yaşı bekleyen 5 milyon vatandaş muradına eriyor! TIKLAYIN

 BORÇLU BAĞ-KUR'LUYA SAĞLIK HİZMETİ

Pakette ödenmeyen Bağ-Kur borçları için de iki ayrı düzenleme olacak. Bunlardan ilki uzun süredir ödenmeyen Bağ-Kur borçları için geçerli olacak. 24 aydan fazla süredir Bağ-Kur prim borcu olanların borcu ve buna karşılık bu borçlu oldukları döneme ilişkin sigortalılık bilgileri de silinecek. Borcunu ödeyip Bağ-Kurluluk hakkını devam ettirmek isteyenlere de borç yeniden yapılandırma imkanı sunulacak.

Bir diğer düzenlemede de, Bağ-Kur prim borcu olduğu için sağlık hizmeti olmayanlar için gündeme gelecek. Buna göre, halen 60 gün prim borcu olanlar sağlık hizmeti alamıyor. Söz konusu düzenlemenin esnekleştirilmesi ve borçlu olanların sağlık hizmeti alabilmesi de şu anda masada.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR