BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

2013 SBS ve PYBS sınav giriş yerleri yayınlandı

SBS ve PYBS giriş yerleri e-okul sisteminde yayınlandı. Adaylar sınav giriş yerlerini bugunden itibaren okul müdürlüklernden alabilirler.


MEB'in başvuru kılavuzunda 27 Mayıs 2013 tarihinde açıklayacağını ilân ettiği SBS ve PYBS giriş yerleri bilgileri bu gün e-okul sistemi üzerinden yayınladı. Bu sınavlara girecek öğrenciler, sınav giriş yeri renkli belgelerini bu günden itibaren okul müdürlüklerinden alabilirler.

MEB 27 Mayıs 2013 günü Seviye Belirleme Sınavı ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı giriş yerlerini ve Veli Bilgilendirme Sistemi’nde ilân ediyor. Okul yöneticileri e-okul sisteminden öğrencilerin sınava girecekleri yerleri renkli çıkış olarak alıp onaylayarak öğrencilere teslim edeceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir. SBS ve PYBS giriş yerlerini öğrenen öğrenci ve velisi öncelikle sınava gireceği okulun yerini tam olarak öğrenmeli, mutlaka sınavdan önce okuluna gitmeli ve okula nasıl ulaşacağını tam olarak öğrenmelidir.

2013 SBS DENEME SINAVINIZ BİZDEN!  TIKLAYIN

KAZANAN ADAYLARDAN SBS TÜYOLARI  TIKLAYIN

Sınav günü SBS adayı olan öğrenci onaylı sınav giriş belgesi, TC kimlik belgesi veya pasaport, iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, leke bırakmayan yumuşak silgi ve kalemtraşını (MEB; ÖSYM gibi sınavlarda kalem kutusu vermemektedir.) mutlaka yanında getirmelidir. Sınav yeri giriş belgesini kaybeden öğrenci, sınavdan önce okuduğu okul idaresinden tekrar sınav yeri giriş belgesi alabilecektir.

Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenciler sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazları yanlarında bulundurdukları takdirde sınava alınmayacaktır. Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesindeki fotoğrafıyla karşılaştırıldığında tanınmasını sağlayacak bir kıyafetle sınava gireceklerdir.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR