BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
GÜNCEL

2013 SBS-TEOG sonuçlarının iptal edilmesi- osym.gov.tr 18 Nisan açıklama

2013 SBS sonuçları iptal edildi, SBS sonuçları hangi illerde iptal edildi, sbs sınavına giren öğrenciler ne yapacak, 2013 SBS sonuçları iptal edildi-Sınava girenler ne yapacak-18 Nisan SBS iptal haberleri

MEMURLAR- Bölge idare mahkemesinin kararına Danıştay'da itiraz edebilecek... Ankara idare bölge mahkemesi sınavın iptaline karar verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile öğrenci defne Sena Uzuner tarafından, Ankara İdare Mahkemesi'ne açılan iptal davası sonuçlandı. Mahkeme, 8 Haziran 2013 tarihinde yapılan ve 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan SBS sonuçlarını yanlış puan hesaplanmasını gerekçe göstererek iptaline karar verildi.

EĞTİM UZMANI OKTAY AYDIN NELER DEDİ?

Öğrencileri okullara almak için adaletli davranmak adına bir sınav yapıldı. Sınav amaç değil araçtır, dolayısıyla bu öğrenciler zaten yerleşti. MEB keşke ilk açıklandığında sınav yeniden okunsaydı, fakat Danıştay'ında bence 9 ay direnmişken bu kararın hukusal bir dayanağı vardır. Ben MEB'in direneceğini herhangi bir öğrencinin mağdUr olacağını düşünmüyorum...

CHP'li Aydın Ayaydın Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin geçen yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nı iptal ettiğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, 8 Haziran 2013'teki Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) iptali ve tercihlerle ilgili süreçte yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesine dava açmıştı.

2013 SBS- Seviye Belirleme Sınavı iptal edildi. Öğrenci ve velilerin akıllarındaki soru ise 2013 SBS'yi kazananlara ne olacak? Peki 2013 SBS'de başarılı olan öğrencilere ne olacak? 2013 SBS puanları iptal mi edilecek? İptal edilen SBS hakkında tüm detaylar internethaber.com'da.

2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı Ankara İdare Mahkemesi’nce iptal edildi. Mahkemenin kararına Danıştay kanalıyla itiraz yolu ise açık bulunuyor.

SBS'Yİ KAZANANLAR NE YAPACAK?

Ancak 2013 SBS'yi kazanıp eğitime başlayan öğrencilerin durumuyla ilgili henüz bir netlik yok.

MEMURLAR- YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) 23 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirildi. ÖSYM sınav sonuçlarını rekor bir sürede; sınavdan 6 gün sonra 29 Mart 2014 tarihinde sitesinde yayınlamıştır. Bu sınav sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, istekleri doğrultusunda LYS (Lisans Yerleştirme Sınavları) başvurularını yapabileceklerdir. Basında gün geçmiyor ki üniversite mezunu işsizlerin haberleri yer almasın. Fakat buna rağmen hâlâ ülkemizde özellikle kamu kesimi başta olmak üzere bir çok kuruluşta çalışabilmek için üniversite diploması çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu nedenle üniversite sınavlarına çok sayıda başvuru olmaktadır ve de olmaya devam edeceğini öngörmek müneccimlik sayılmamaktadır.

2014 yılı LYS’lere başvurular 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. LYS’ler 5 dalda yapılmaktadır.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN!


Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR