BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

2013 PYBS sorunları MEB'in gündemine taşındı

Türk Eğitim Sen, 2013 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı kapsamındaki sorunları MEB'in gündemine taşıdı...

Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdığı yazıda, 2013 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için gündemdeki sorunları dile getirdi.

İşte Türk Eğitim Sen'in MEB'e yazdığı PYBS yazısı:

Bilindiği üzere, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinde, kurumlarda öğretmen olup da, görevli bulundukları yerde çocuklarının devam edeceği düzeyde okul bulunmayanların çocuklarının Bakanlıkça belirlenecek kontenjan kadarının sınavsız olarak parasız yatılılığa yerleştirilecekleri hükme bağlanmıştır. Yönetmelikte geçen düzey ifadesinin okul düzeyi olarak yorumlanmasından dolayı, sınava dayalı alım yapan liseleri kazanan öğretmen çocukları, ebeveynlerinin görev yaptığı yerde ortaöğretim kurumu bulunması halinde yine bu haktan yararlanamamaktadır. Türk Eğitim Sen olarak Yönetmelikte geçen “düzey” ibaresinin iptali için açtığımız dava Danıştay'da devam etmektedir.
MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2013 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Sınav Kılavuzunun başvuru şartları kısmında ise, ailenin yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2013 Malî Yılı için tespit edilen 5.790,00 TL.'yi geçmemesi şartı getirilmiştir. Kılavuz'da belirlenen gelir düzeyi sınırının düşük tutulması sebebiyle öğretmenlerimizin çocukları PYBS sınavına katılma imkanı bulamamaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa yazdığımız yazıda, parasız yatılılık ve bursluluk sınavına katılmak için öngörülen maddi gelir düzeyi şartının düşük tutulmasının ve yönetmelikte geçen “düzey” ibaresinin okul düzeyi olarak yorumlanmasının öğretmenlerimizin çocuklarının parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanamamasına ve mağdur olmalarına sebebiyet verdiğini belirterek, bu mağduriyetlerin giderilmesi için mevzuat değişikliği çalışmalarının başlatılması hususunda talepte bulunduk.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR