BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

2013-PYBS sonucunu öğrenemeyenler dikkat!

2013 PYBS sonuçları açıklandı. Öğrencilerin sınav sonuçlarına bakmakta zorlandığını ve MEB'in kılavuzu hala yayımlamadığını belirten Eğitim Uzmanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ekrem Aytar, PYBS'ye girenleri uyarıyor. 2013 22 Temmuz PYBS haberleri...

MEMURHABER.COM/ÖZEL İÇERİK- Daha önceki yıllarda PYBS’na giren öğrenciler sınav sonuç belgesinde sınava müracaat ederken yaptıkları tercihlere göre ‘Bursluluk hakkı kazandınız-Kazanamadınız’ veya ‘Yatılılık hakkı kazandınız-Kazanamadınız’ ibarelerini görüyorlardı. Bu yıl PYBS’na giren öğrenciler de sınav müracaatı esnasında bursluluk veya yatılılık tercihlerinde bulundular. Fakat bu yılki sınav sonuç belgelerinde Kazandınız-Kazanamadınız ibareleri yer almıyordu. MEB “Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzu” ile yatılı-pansiyonlu okulların listesinin 22 Temmuz tarihinde açıklanacağını ilân etti.

PYBS’na giren 5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıf öğrencileri sınav sonuç belgelerini okudukları okul yönetiminden alacaklar. Çünkü bu sınav sonuç belgesinde tercih döneminde öğrenciye gerekli olan güvenlik kayıt numarası yer almakta. Öğrenci velisi ile birlikte MEB’in internet sitesinden bu güvenlik kayıt numarası ile birlikte yerleştirme işlemleri için 22 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında elektronik olarak müracaat edecektir. Müracaatı kendi yapamayan öğrenci ve velisi okul yönetimleri aracılığı ile okulunda da elektronik müracaatta bulunabilecektir.

Öğrenci ve velisi yerleştirme için yapacakları tercihlerde 5 farklı tercih kullanabilecektir. Tercihler ilân edilen yatılı-pansiyonlu okullar ve bursluluk için yapılabilecektir. Bursluluk, yatılı-pansiyonlu okullar gibi ayrı bir tercih olarak değerlendirilecektir. İsteyen veli daha önce sınav müracaatında belirttiği gibi sadece bursluluk seçeneğini de işaretleyebilecektir.

PYBS yerleştirme işlemleri formu; elektronik ortam dışında posta, telefon, telgraf, faks, e-posta gibi başka hiçbir yöntem ile MEB’na yollanmayacaktır. Yollananlar da geçersizdir ve kabul edilmeyecektir. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun 2 nüsha olarak çıktısı alınacak, veli ve okul müdürlüğü tarafından imzalanan çıktıların biri veliye verilecek; diğeri ise okul müdürlüğünde muhafaza edilecektir.

Yerleştirme işlemi MEB tarafından, 2013 PYBS puanına göre yapılacaktır. Öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılacaktır.

5, 6, ve 7. sınıfların bursluluk tercihleri ile 8, 9, 10 ve 11. sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 22 Temmuz -02 Ağustos 2013 tarihleri arasında alınacaktır.

Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2013 tarihinde ilân edilecektir.

Parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından 26 Ağustos-4 Eylül 2013 tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar yapılacaktır.

Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihte başlayıp 30 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar sürecektir.

Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

PYBS ile ilgili iş ve işlemler yukarıda da belirttiğimiz gibi e-kılavuzunun belirttiği çerçevede uygulanacaktır. Fakat bu uygulama 2013 yılında farklı bir yöntemle uygulandığı için öğrenci ve velilerin pek çoğunun bu durumdan haberi yoktur. Tatilde olan öğrenci ve velisi müracaatını zamanında yapamaz ise mağdur olabilecektir. Burada okul yönetimlerine büyük görev düşmektedir. PYBS’na giren öğrenci ve velilerini okula davet edip durumu belirttikten sonra, müracaatlarını yaptırmak hak kaybına uğranmasının önüne geçecektir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR