BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

2012 LYS-2 fizik soru ve cevapları-Anlatımlı

Binlerce öğrencinin ter döktüğü LYS'nin 3. oturumu LYS Fen bilimleri sıvavı bitti. LYS Fizik sınavının soru ve cevapları açıklandı. Soru ve cevapları görmek için aşağıdaki linke tıklayın...

LYS Fizik sınavının soru ve cevapları

Adaylara 90 sorunun yöneltildiği sınavda, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer aldı. Öğrencilere, ayrı kitapçıktaki 30'ar soruluk testler için 45'er dakika süre verildi. Testler ayrı soru kitapçıklarında yer alırken, tek cevap kağıdı kullanıldı.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı.

LYS-2 sınavı yapıldı

Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, alınan önlemleri denetledi.

Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle, ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

LYS, yarın yapılacak edebiyat-coğrafya (LYS-3) sınavıyla sona erecek.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 332 bin 284 aday başvurdu. Tek oturumda yapılan sınav 135 dakika sürecek.

LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alıyor. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.

Öğrenciler ayrı soru kitapçıklarındaki testler için tek cevap kağıdı kullanacak.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa salondan çıkmaları yasak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan ayrılan aday, sınava devam edemeyecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR