BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,51
GÜNCEL

20 Mayıs tatil olacak mı işte açıklama

19 Mayıs'ın perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle kamu kurumunda çalışanlar 20 Mayıs'ın tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki 20 Mayıs tatil olacak mı? Son dakika açıklamasıyla 20 Mayıs tatil olacak mı sorusu cevap buldu. İşte detaylar...

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yarın kutlanacak. 19 Mayıs'ın perşembe gününe denk gelmesi çalışanları ve öğrencileri heyecanlandırmıştı. 20 Mayıs'ın tatil olup olmayacağıyla ilgili merak devam ederken resmi açıklama yapıldı.

19 Mayıs tatili kaç gün sorusuna yanıt veren MEB yetkilileri 19 Mayıs tatilinin uzatılmayacağını, 20 Mayıs cuma günü okulların açık olacağını söyledi. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de 07/09/2013 tarihinde ve 28758 sayı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre sadece 19 Mayıs günü tatildir.

20 MAYIS TATİL OLACAK MI?

Bu sene 19 Mayıs Perşembe'ye denk gelmesi sebebiyle 20 Mayıs için tatil beklentisi oluştu Fakat 20 Mayıs 2016 tatil değil. Sonuç olarak: Resmi Gazete'de 07/09/2013 tarihinde ve 28758 sayı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 19 Mayıs günü tatildir. Ancak 20 Mayıs tatil değildir.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÖNEMİ

Bu bölgenin Pontusçular ve İngilizler'den temizlenmesi için çalışmalara başlandı ve Mustafa Kemal gibi yetkili bir komutanın gönderilmesine karar verildi. Mustafa Kemal o sıralarda girdiği bütün savaşlardan zaferle ayrılan çok büyük başarılar elde etmiş bir kumandandı.Mustafa Kemal Paşa bunu milli mücadelenin vazgeçilemez ilk şartı sayarak yola çıktı. "Büyük Nutku"na da 19 Mayıs 1919 tarihi ile başlamıştır. Mustafa Kemal için yaşamı boyunca "Türk Gençliği" büyük bir önem taşımıştır. Samsun yolculuğu öncesinde Atatürk ve Padişah Vahdettin arasında geçen konuşmayı Atatürk şöyle anlatmıştır "- Paşa, Paşa! Şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin! Bunların hepsi artık bu kitaba girmiştir! Bunları unutun, asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden daha önemli olabilir... Paşa, Paşa... Devleti kurtarabilirsin!" Mustafa Kemal ise "Kişiliğime güveninize ve bana yetki verişinize teşekkür ederim... Elimden gelen hizmeti esirgemeyeceğime lütfen güveniniz" demiştir. Kendisine gelen çağrıyı duyduğu andan itibaren bu görevin işgal altındaki Anadolu'nun zaferine bir işaret olduğunu anlayan Atatürk, yanına 18 kişilik heyet alarak Samsun’a doğru yola çıkmış ve kurtuluşun başlangıcını yapmıştır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR