BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
İŞ İLANLARI

20 bin siber güvenlik uzmanı alınacak

HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yücel Bağrıaçık, Türkiye'de siber güvenlikte eleman açığının olduğunu belirterek, yaklaşık 20 bin siber güvenlik elemanına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Türkiye'nin siber güvenliğin öneminin farkına yeni varmaya başladığını ve siber güvenlik konusunda ciddi düzeyde eleman açığı bulunuyor.

Türkiye'de siber güvenlik pazarının 450-500 milyon dolar civarında olduğunu anlatan Bağrıaçık, bunun yüzde 97-98'inin yurt dışından gelen çözümler olduğuna işaret etti.

Yücel Bağrıaçık, belediye tesisleri, su arıtma tesisleri, enerji tesisleri, doğalgaz tesisleri gibi alanların teknolojiyle ilerlediğini anlatarak, "Her şey internete bağlı, güzel ama işin bir de siyah tarafını kontrol etmek gerekiyor, bunu etmediğiniz zaman her türlü saldırıya açık hale geliyorsunuz" diye konuştu.

"SİBER GÜVENLİK ELEMANI AÇIĞI VAR"

Türkiye'de siber güvenlikte eleman açığının bulunduğunu dile getiren Bağrıaçık, Türkiye'nin 15-20 bin siber güvenlik elemanına ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Bağrıaçık, geçen hafta Siber Operasyon Merkezi'nin açılışını yaptıklarını anımsatarak, merkezde siber saldırıları önlemek, karşı koymak, gerektiğinde yurt dışından alınan ürünlerin testlerini gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bağrıaçık, "Bu ürünlerde arka kapı var mı, zararlı yazılım içeriyor mu? Bütün bunları test etmek üzere de bu merkezi kurmamız lazımdı. Orada en büyük olay yerli çözümlerdi, gerçekleştirebilmemiz lazım" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR