BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

18 hafta doğum izni yeni yılın ilk müjdesi!

İlk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gündeme getirdiği doğum izninin 18 aya çıkarılmasında gelinen son durum ne? Doğum izni ne zaman 18 aya çıkarılacak?

Hükümet yeni yılla birlikte memurların yüzünü güldürecek düzenlemeri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Doğum izninin 18 aya çıkarılması da bunlardan sadece biri. 2014 yılında hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenleemlere göre yeni yılın ilk müjdesi doğum izninin artmasını bekleyen anne ve anne adaylarına gelecek.

BİR MÜJDE DE BABALARA!

Hükümet doğum teşvikine yönelik düzenlemeyle sosyal sigortalı çalışanların 3 gün olan babalık iznini 10 güne çıkaracak.

Düzenlemenin Meclis'te yasalaşmasıyla kadın istihdamının artırılmasına yönelik konu başlıkları da hayata geçirilecek.

Doğum izni ile ilgili tüm haberleri BURADAN okuyabilirsiniz!

SÜT İZNİNE NÖBET YOK

Bu çalışmaya göre analık izni 18 haftaya çıkarılacak, mevcut durumda dört çocuğa uygulanan asgari geçim indirimi üçüncü çocuğa yüzde 100 uygulanacak, süt iznini süresi uzatılarak, izin süresincegece nöbeti ve vardiyası verilmeyecek, evlenecek çalışana evlilik yardımı verilecek.

MEMURLARIN BUNLARI YAPMASI ARTIK YASAK TIKLAYIN

Doğumların teşvikedilmesi amacıyla tüp bebek uygulamasında deneme sayısı üçe çıkarılacak. Uzlaşmaya varılan bazı maddeleri çok önemsediklerini kaydeden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, disiplin affının 2005'ten sonra hiç gündeme gelmediğini belirterek, "Bunun artık hayata geçirilmesini istiyoruz. Hem disiplin affı getirilsin hem de çalışan teşvik etmek için ödül sistemi olsun" dedi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR