BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.468,85
GÜNCEL

15 bin polis kadrosu ihdas edilecek

Plan ve Bütçe Komisyonunda 15 bin polis kadrosu ihdası getiren tasarı görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonunda zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeleri de içeren "torba kanun" tasarısı ile 15 bin polis kadrosu ihdası getiren tasarı görüşülmeye başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi, terörizmin finansmanı suçuyla mücadele, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine başlandı.

 SÜLEYMAN SOYLU'DAN TRAFİK SİGORTASI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tasarı ile ilgili söz aldı. Bakan Soylu, kanun tasarısı hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Soylu, zorunlu trafik sigortasının yükselmesinin tartışıldığını belirterek, "Yaptırılan sigortadan yapılan hasarlar fazla tutar ortaya koyuyorsa, zorunlu mali sigortalara rücu etmesi normaldir." dedi.

"CİDDİ MALİYET İLE İLGİLİ BİR DÜZENLEME SÖZ KONUSU"

Soylu "Ciddi bir hasar talebi söz konusu oldu. Bu konuda özellikle esnaflık yapan, trafik sigortası aylıkkazancı kadar tutarı oluşturan ve bir kaza yapmış, o kaza ile birlikte ciddi maliyetle karşı karşıya kalmış olanlar etkilendiler. Buna yönelik bir düzenleme söz konusu.

Bu sigorta genel şartları içerisinde değerlendiriliyordu. Sigorta Genel Şartlarında tazminatlara uygulanacak tutarlar burada özel esaslara bağlanmış, özel hallerde kural bulunmayan hallerde genel esasların uygulanacağı açıklığa kavuşturulmuş. Belge düzenlemesinin günümüz şartlarına uyarlanması amaçlanmaktadır. Üç maddede çerçeve içerisinde değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR