BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

15 bin ÖYP'li bazı konularda mağdur olabilir!

Yükseköğretim Kurulu'nun ÖYP açıklamasıyla birlikte ÖYP'li araştırma görevlileri ve diğer personellerin aklında onlarca soru işareti takıldı. ÖYP'nin kaldırmasıyla ilgili ÖGESEN Başkanı Vahdet Özkoçak açıklama yaptı.

MEMURHABER.COM/ÖZEL HABER - NİYAZİ SOLAK: Yükseköğretim Kurulu'nun ÖYP açıklamasıyla birlikte ÖYP'li araştırma görevlileri ve diğer personellerin aklında onlarca soru işareti takıldı. ÖYP'nin kaldırmasıyla ilgili ÖGESEN Başkanı Vahdet Özkoçak açıklama yaptı.

YÖK'ün son açıklaması için görüşleriniz nelerdir?

YÖK kurumsal olarak doğru karar aldığını ve sebeplerini açıklamıştır. Ancak liyakata dayalı olan tek sistem maalesef son bulmuştur. ÖYP de dil puanı hariç diğer alımlara göre farklılıkları YÖK en az bizim kadar biliyor. Bölümler ÖYP'yi en başından beri "istediğimizi seçemiyoruz, alımlarda tam yetkili olmalıyız" diyen Akademisyenlerin çıkışları bitirmiştir. Bu konuyu yakından takip edeceğiz. Gereken her adımı hukuk çerçevesi içinde atacağımızdan üyelerimizin şüphesi olmasın.

ÖYP'de neler sorun idi?

Önce Yrd doç olma önceliği, sonra Yurt dışı dil desteği, ödeneklerin düşürülmesi ve Tam alınamaması derken bir de mülakatlı alım. Sonrasında bunlar yok iken binlerce liralık senet ve sonucunda mobbing. Sorunları çoğaltıp üzerine senet ile zorlama yapılırsa elbette işlevsellik biter. Ama bitirenler kimler?

Peki Kadro ile sıkıntı olabilir mi? Süreç nasıl işler?

Bir üniversite ziyaretimde Rektör Yrd hocanın aktardıkları süreç hakkında olumsuz düşünmeye sevk etti bizleri. Öyle ki kadro konusunda YÖK inisiyatifi Üniversitelere bırakmış durumda. Hali ile süreç sıkıntılı olabilir. Yaşayıp göreceğiz ancak biz Akademisyenlerimizin yanında olacağız. Diğer bir mağduriyet adaylar açısından oldu. Önce alan sınavı hazırlıkları sonra son dakika kadro istemedik açıklaması. Liyakat ile merkezi girmek isteyen genç akademisyen adaylarımız olmuştur

YÖK'ün ÖYP'nin kaldırılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklama sonrası neler söylersiniz?


Yükseköğretim Kurulu ile bayram sonrası görüşeceğimizi belirtmek istiyorum. Konu derhal çözüme kavuşturulmalı aksi takdirde 15 bin ÖYP'li mağdur olacak.

Sizde bu sorunlar başlamadan nasıl bitebilir?

Tek çözüm yolu vardı, bu da yedek atama sistemninin devreye sokulması idi. 3 yıldır dile getirdiğimiz bu sistem devreye girseydi boşta bir kadro bile kalmazdı.


YÖK'TEN FLAŞ ÖYP AÇIKLAMASI HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Açıklamaya göre son ÖYP alımı ne zaman yapılacak?

Aralık 2015'te son ÖYP alımları yapılacak.

ÖYP'li araştırma görevlililer ve Yrd. Doç olacak ÖYP'liler için son durum ne olacak?

ÖYP'li araştırma görevlilileri ve yrd. doç. olacaklar için artık ÖYP kadrosu oluşturulmayacak. Fakat ÖYP'lileri etkileyip etkilemeyeceğini bayram sonrası hemen görüşeceğiz.

Sözlü mülakat yapılacak deniyor, bilginiz var mı?

ÖYP alımlarına YÖK açıklamasına göre sözlü mülakatta yapılacak. ÖGESEN olarak ÖYP'nin revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

ÖYP'lilerin en sık sorduğu sorular neler?

Şu aşamadan sonra "Bizi artık hangi mevzuat etkileyecek?", "Yapılan senetlerin hükmü kalacak mı?", "Zorunlu hizmetlerin devri hangi hizmetlere tabi tutulcak?" gibi sorular en sık sorulan sorular arasında.

Sosyal medyada ÖYP'nin kaldırılmasıyla ilgili olarak neler yapıyorsunuz?

öyprevizeedilmeli hashtagi ile tüm ÖYP'li arkadaşlarımızın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Memurhaber.com olarak desteklerinizden dolayı da teşekkür ediyoruz...

İşte Öğretim Elemanları Sendikası ve Öğretim elemanları Derneği Genel Başkanı Vahdet Özkoçak'ın konuyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamalar...



Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR