BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.463,50
ÖĞRETMEN

13 Şubat'ta okullarda boykot var

Birleşik Haziran Hareketi 13 Şubat'ta gerçekleştirilecek Laik ve Bilimsel Eğitim Boykotu için velilere mektup yazdı. 13 Şubat'ta okullarda laik eğitim için boykot var. Eğitim-sen boykota tam destek veriyor.

Birleşik Haziran Hareketi (Haziran) 13 Şubat'ta gerçekleştirilecek Laik ve Bilimsel Eğitim Boykotu için velilere mektup yazdı. 13 Şubat günü AKP iktidarını gerici ve dinsel eğitim politikaları konusunda uyarmak için çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirten Haziran, boykotun gerçekleşeceği gün "alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenlikler" hazırlanacağını açıkladı.

Velilere, ''Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız. Ya Siz?'' denilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili Veli,

Bir çocuğun gözlerine bakalım. Bir Çocuğun gözlerinde yetişkinlerin görebileceği, çocuğu çocuk yapan üç önemli şey vardır: KARARLILIK, İNATÇILIK VE UMUT.

Kararlılık, inat ve umut daha küçükken bir çocuğun elinden alınırsa onu hayat boyu bekleyen şey güce ve güçlüye itaat etmek olur.Kararlılık, inat ve umut çocuklarımıza sunabileceğimiz bilimsel ve laik eğitimle mümkün olur. Çünkü bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir.

Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız. Ya Siz?

13 Şubat’ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz.

Sizleri Bekliyoruz.

Dayanışmayla…"


 

Boykot günü alternatif etkinlikler

Haziran, boykot günü gerçekleştirilecek etkinliklere dair de bilgi verdi. Boykot günü yapılacak etkinlikler arasında alternatif eğitim başlığıda yer alıyor. Haziran'ın alternatif eğitim konusu ise 'Galileo Neden Yargılandı?' olarak belirlendiği açıklandı.

13 Şubat'ta Bilimsel ve Laik Eğitim için düzenlenecek forumların listesini yayımlayan Haziran, 'Boykot için forumlar' başlığında şu bilgileri paylaştı:

 

MALTEPE - 5 Şubat Perşembe

İZMİR Bornova - 6 Şuba Cuma 19.00

Eğitimci Deniz Yıldırım ve Evren Haspolat’ın katılımıyla, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde.

İSTANBUL Kartal - 6 Şubat Cuma 20.00
Panel- Necdet Saraç, Ata Esen, Ersin Çimen’in katılımıyla. Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi, Uğur Mumcu Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi No-17 Kartal.

AYDIN - 7 ŞUBAT Cumartesi
Eğitimci Ünal Üzmen ve Abdullah Tunalı’nın katılımıyla, Forum BELEDİYE ERKAN YÜCEL Sahnesinde.

ANKARA Keçiören - 7 Şubat Cumartesi
Keçiören İncirli, 19 Mayıs Mahallesi Gençlik Kültür Evi’nde eğitimci Özgür Bozdoğan’ın katılımıyla.

HDP, HDK ve Halkevleri'nden boykota destek

13 Şubat'ta ülke çapında gerçekleştirilecek uyarı boykotuna Eğitim-Sen ve Alevi örgütlerinin yanısıra Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkevleri'de destek vereceğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında uyarı boykotuna destek vereceklerini açıklayarak, ''Yanlarındayız arkalarındayız. Bu zulüm düzenini ancak hep birlikte olursak yıkarız'' ifadelerini kullanmıştı.

HDK tarafından yapılan açıklamada, mücadele etmekten başka bir yolun olmadığı kaydedilirken 8 Şubat'ta Kadıköy'de yapılacak mitinge ve 13 Şubat Boykotu'na “Din dayatma! Dil dayatma! Cinsiyet ayrımcılığı dayatma!” ifadeleriyle destek verileceği belirtilmişti.

Halkevleri ise Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Düşünen, sorgulayan, hakkını arayan nesiller için mücadeleye...Bilimsel, laik eğitim istiyoruz! 13 Şubat'ta boykottayız!' ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR