BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.424,24
İŞÇİ

10 bin kişiye o sektörde iş imkanı!

Türkiye çapında 10 milyar liralık yatırım gerektiren akıllı sayaç dönüşümüyle, 10 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanacak.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Genel Sekreteri Uğur Yüksel, sektörde akıllı sayaç dönüşümünü gerçekleştirmenin 10 milyar liraya ulaşan bir yatırım gerektirdiğini belirterek, “Bu büyüklükteki bir sayaç dönüşümü 10 bin kişilik yeni istihdam imkanı sağlayacak” dedi.

Uğur Yüksel, akıllı sayaçların sadece tüketimi ölçmediğini, aynı zamanda abonenin kullanım alışkanlıklarını da dikkate alarak en ucuz tarifeden elektrik satın almasına imkan sağladığını anlattı. Evdeki tüm elektrikli cihazların akıllı sayaç üzerinden yönetilmesinin yakın gelecekte yaygın uygulamalardan birisi olacağını belirten Yüksel, “Bir evde veya işyerinde elektrik yıl boyunca kaç kez kesilmiş, toplam kesintiler ne kadar sürmüş ya da elektriğin voltajı düşmüş mü hepsini ölçme imkanımız olacak” diye konuştu.


YENİ SAYAÇ 150 İLA 500 TL ARASI

ELDER'den alınan bilgiye göre, bu sayaçların maliyetleri en düşük 150 liradan başlarken, en yüksek 500 lirayı bulabiliyor. Güneydoğu bölgesinde hizmet veren Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, 92 bin sayaç ile OSOS sisteminin en yaygın olduğu bölge olarak dikkat çekiyor. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR