BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.528,36
GÜNCEL

1 Kasım için Yalçın Akdoğan'dan flaş açıklama!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 1 Kasım seçim güvenliği noktasında 385 bin güvenlik mensubunun Türkiye çapında görev alacağını açıkladı.

Akdoğan, TRT Kurdi televizyonunun özel yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Son yaşanan gelişmelerin sandığa nasıl yansıyacağının sorulması üzerine de Akdoğan, vatandaşların 7 Haziran'dan sonraki süreci ayrıca değerlendirdiğini bildirdi.

Halkın, güven ve istikrarın önemini çok iyi gördüğünü belirten Yalçın Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bu nasıl sağlanabilir, tek başına güçlü bir iktidarla sağlanabilir. Yoksa herkes tek tek birçok şeyini kaybediyor. Bu noktada AK Parti'nin Çözüm Süreci için ne kadar gerekli olduğunun, güven ve istikrar için ne kadar gerekli olduğunun görüldüğünü düşünüyorum. 7 Haziran'dan sonra vatandaş üç şeyi gözlemledi ve partilerin notunu verdi. Birincisi; hükümet kurma girişimleri. Kim sorumlu davrandı, kim 'Türkiye hükümetsiz kalmasın' diye çaba gösterdi, kim 'hayır' dedi, kim karşı çıktı? Bunu gördü. İkincisi; yaşanan olaylar, terör saldırıları. Buna karşı kim sorumlu dil kullandı, kim birlikte ortak bir duruş sergiledi? İkinci olay da budur vatandaşın kanaatini etkileyen. Üçüncüsü de partiler 7 Haziran'dan hangi dersi çıkardı? Böyle baktığımızda 7 Haziran'dan sonra AK Parti, bütün siyasi sonuçları ve seçmenin verdiği mesajı doğru anlamak için çok çaba gösterdi. Kendisini yeniledi, tazeledi. Bütün kesimlere dönük bir beyanname ile ortaya çıktı. Şimdi bu iradenin sandığa yansıması önemli."

Hiç kimsenin rehavete, kaygıya kapılmadan iradesini sandığa yansıtmasını isteyen Akdoğan, insanların tehdit edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

"Çekilsin bakalım o silahlı adamlar, millet ne kadar seni destekleyecek?" diyen Akdoğan, şöyle konuştu: "Millet kimi isterse onu desteklesin ama kendi iradesiyle desteklesin. Seçim güvenliği noktasında da vatandaşlarımız rahat olsun. 385 bin güvenlik mensubu Türkiye çapında görev alacak. Vatandaşımızın iradesine tasallut kurmaya çalışan yapıların çökertilmesi veya şantaj ve tehditle bunun yönlendirilmesine karşı hukuk zemininde büyük bir mücadele ortaya konulacak ve yanlış yapanlardan da bunun hesabı sorulacak."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR