BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
ÖĞRETMEN

Zorunlu hizmeti 6 ay eksik olanlar dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), zorunlu hizmeti 6 ay eksik olanlar için önemli bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), zorunlu hizmet yükümlülüğü 6 aydan az kalanların zorunlu hizmet yükümlülüğünün tamamlanmış olacağına karar verdi.

30 Eylül tarihine kadar ki sürede zorunlu hizmeti altı aydan daha az süresi kalanlar ile zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerle 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülükleri altı aydan daha az kalanlar çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayıldığından il dışı yer değiştirebilecekler.

Bakanlık bugün bu durumda olup yer değiştirme başvurusu yapamayanların "30 Eylül 2016 tarihi itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğüm tamamlanacaktır" beyanını işaretleyenlerin başvuru yapabileceğini duyurdu.

 İŞTE ZORUNLU HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ İLE İLGİLİ O AÇIKLAMA

İl içi yer değiştirmelerde zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2016 itibariyle bu yükümlülüklerini tamamlayacak olanlar başvuru ekranında "30 Eylül 2016 tarihi itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğüm tamamlanacaktır." beyanını işaretleyenler 1. ,2. ve 3. Hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

Bu çerçevede başvuruda bulunanların İKBS Atama Modülünden incelenerek zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayıp tamamlamadıkları kontrol edilerek 30 Eylül 2016 itibariyle tamamlayanların başvuruları yetkililerce onaylanacaktır. İKBS Modülünde herhangi bir tereddüt oluşması halinde ise ikgm_bilgiislem4@meb.gov.tradresinden bilgi istenebilecektir.

Yer değiştirmesi gerçekleştirilen öğretmenlerin görev yerlerinden ayrılış ve başlayış işlemlerinde MEBBİS bilgileri yetkili personel tarafından kontrol edilerek e-Personel Modülü "Kimlik Bilgileri" ekranındaki bilgilerinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü "Tamamladı" şeklinde güncellenmesi gerekmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR