BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
İŞÇİ

Yüzlerce memur alınacak ne zaman başvuru şartları neler

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), merkez ve taşra teşkilatlarına lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak üzere 549 memur alımı yapacağını duyurdu.

Yüzlerce memur alınacak ne zaman başvuru şartları neler

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), merkez ve taşra teşkilatlarına lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak üzere 549 memur alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Memur Sınav, Atama, Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliği kapsamında YSK'nin merkez teşkilatına 123, taşra teşkilatlarına ise 426 memur ataması gerçekleştirilecek. Buna göre, YSK merkez teşkilatına 6 mühendis, 6 istatistikçi, 9 programcı, 12 çözümleyici, 3 teknisyen, 3 bilgisayar işletmeni, 30 veri hazırlama kontrol işletmeni, 3 arşiv memuru, 4 santral memuru, 6 sekreter, 6 bekçi, 15 şoför, 18 hizmetli ve 2 dağıtıcı alınacak. YSK taşra teşkilatlarının bulunduğu birçok il ve ilçeye de 81 teknisyen ile 345 zabıt katibi ataması yapılacak.

Yüzlerce memur alınacak ne zaman başvuru şartları neler

BAŞVURULAR 7-16 MART'TA; YSK'nin personel alımı ilanına başvurular 7 Mart Çarşamba günü saat 09.00'da başlayıp 16 Mart Cuma günü saat 17.00'de mesai bitimiyle sona erecek. Başvurular YSK'nin kurumsal internet sitesi MÜRACAT FORMU yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle yapılacak. Elektronik ortamda yapılacak başvuruda adaylar posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge göndermeyecek. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecek.

Yüzlerce memur alınacak ne zaman başvuru şartları neler

HER BİR KADRO VE UNVAN İÇİN YALNIZCA BİR BAŞVURU YAPILACAK Adaylar her bir kadro ve unvan için yalnızca bir başvuru yapabilecek. Aynı adayın birden fazla kadro ve unvan için başvuru yapması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenlerin kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacak. 2016 KPSS puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adayların (ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) müracaatları kabul edilmeyecek ve atamaları yapılmayacak. Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 5 katı aday çağrılacak. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava davet edilecek. Sıralamalar ise unvan bazında ayrı ayrı yapılacak..

Yüzlerce memur alınacak ne zaman başvuru şartları neler

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az 5 gün önce YSK'nin internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacak. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacak. Sözlü sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış ise iptal edilecek, bu kişiler bundan sonra açılacak olan sınavlara katılamayacak ve haklarında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Bu şekilde YSK Başkanlığını yanıltanlar kamu görevlisi ise ayrıca durumları çalıştıkları kurumlara da bildirilecek. Sözlü sınava adaylar fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi ile girebilecek.