BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Yurt dışı okulları fiyatlar ABD ilgi görüyor!

3 aylık yaz tatiline girilmesiyle birlikte aileler de yaz okullarına yönelmeye başladı. Seçenekler arasında yurt dışı da var.

Yurt dışı okulları fiyatlar ABD ilgi görüyor!

3 aylık yaz tatiline girilmesiyle birlikte aileler de yaz okullarına yönelmeye başladı. Seçenekler arasında yurt dışı da var. Her yıl yaz aylarında yaklaşık 15-20 bin arasındaki çocuk ve gencin 3-6 hafta arasında değişen sürelerle ABD’den Almanya’ya, Kanada’dan İngiltere’ye kadar birçok ülkede yaz okuluna gittikleri tahmin ediliyor. Aileler için yurtdışının tercih edilmesinin nedeni çocuklarının yabancı dil yeterliliklerini artırmak, başka ülkelerin kültürlerini görmelerini sağlamak ve tek başlarına zaman geçirerek kendilerine güvenlerinin artmasına katkıda bulunmak.

Yurt dışı okulları fiyatlar ABD ilgi görüyor!

Habertürk'te yer alan habere göre, üniversite kampuslarındaki yaz okulları ise gelecekte seçilecek üniversite için karar vermeye de etkili oluyor. Bu okullarda hem liseli hem üniversiteliler kredili ders alıyor. Ayrıca IELTS, TOEFL gibi dil sınavlarına hazırlayanlar da Uluslararası Bakalorya (IB) hazırlık okulları da ilgi görenlerden. Yaz okulları artık aileleriyle birlikte 5 yaşındaki çocukları da kabul ediyor. Yaz okullarında yalnızca dil eğitimi verilmiyor, sanat, doğa sporları, kamp deneyimi ile kültür turları programları da yer alıyor. Kare Eğitim Yurtdışı Eğitim Koordinatörü Olcay Erten, ülkelere göre yaz okulları alternatiflerini çıkardı.

Yurt dışı okulları fiyatlar ABD ilgi görüyor!

IB YAZ OKULLARI İLGİ GÖRÜYOR IB (International Baccalaureate) programına katılmayı planlayan ya da IB programı- nın ilk senesini tamamlayıp ikinci yılda yapılacak IB sınavlarına hazırlanan liseliler, 2 ile 4 haftalık “Pre IB” ya da “Mid IB” yaz okullarını tercih ediyor. Bu özel programlarda öğrencilere zaman yönetimi, organizasyon ve planlama, ileri yazım teknikleri, makale yazımı, araş- tırma ve soruşturma becerileri, yaratıcı yazarlık, münazara teknikleri, liderlik, sosyal sorumluluk, iletişim becerileri, eleştirel okuma gibi IB programına uygun dersler veriliyor. Onlar da hafta sonları spor ve kültürel etkinliklere ya da kampa gidiyor. Bu programları başta Cambridge, St. Andrew’s gibi üniversiteler olmak üzere daha çok ABD ve İngiltere üniversiteleri düzenliyor. 3 haftalık bir program ortalama 4 bin sterlin.

Yurt dışı okulları fiyatlar ABD ilgi görüyor!

ABD Üniversitelerde olduğu gibi yaz okulu seçeneklerinde de ilk sırada. Programlar 2-6 haftalık, 8 yaşındakileri de kabul ediyor. Konaklama üniversite ya da lise kampuslarında olabiliyor. Haftada 15-20 saat İngilizce eğitim veriliyor, kalan zamanda öğrenciler sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere, hafta sonları da gezilere gidiyor. Bazı okullarda üniversiteye ya da TOEFL, IELTS gibi dil sınavlarına ya da IB’ye hazırlık programları var. Bu tip programları sunan en popüler üniversiteler arasında, UCLA, Stanford, Harvard, Brown, Upenn, University of Michigan, Columbia, Cornell sayılabilir. Ful aktiviteli 3 haftalık yaz okulu programlarının her şey dahil maliyeti 3 bin 500 dolardan başlıyor, 5 bin dolara çıkıyor. Kredili yaz okullarında ücret 6-10 bin dolar arasında.