BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.435,33

Üniversiteli İşçiler Personel Reformu için ne diyor?

Üniversiteli işçiler personel reformu yapılırken tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan önlisans, lisans mezunu olup işçi kadrosunda görev yapanları da kapsamasını talep ediyoruz dediler.

sedat sahin

Ben de üniversiteli işçiyim branşım elektrik olmasına rağmen hizmetli olarak çalıştırılıyorum, branşıma uygun bi memurluk kadrosunda çalışmayı çok istiyorum, maaş konusnda da çok adaletsizlik var. İnşallah bizim de sesimizi duyan olur bu sorunu çözerler.

Gerçek

arkadaşlar güzelde 15-16 yıl sürekli işçi kadrosundayız.Kıdem tazminatı ne olacak yaşımız 40 emekliliğe 8-9 yıl var Memur olsak menfaatimiz ne maaşımız ikramiyelerle 2000 TL geçiyor memur olsakta o kadar alacağız menfaatimiz ne olacak açıklarmısınız zarar çok gibi görünüyor tabii yine de araştırmadım fikir alış verişi yapalım diyorum

İŞÇİ

Arkadaşlar işçilikten memurluğa geçiş için AK Partinin sitesine girip mail atın.Sesimiz bu yolla başbakana ulaşır.Herkes lütfen meil atsın ne kadar çok mail atılırsa bu işi o kadar ciddiye alırlar. Ayrıca ulaştığınız tüm işçi gurup sitelerinede söyleyelim herkes AK Partinin sitesine mail atsın. Birde herkes kendi çalıştığı bakanlığının resmi sitesine mail atarsa daha güzel olur.B Bir birlerimiz ile iletişim kurup her kesi bu konuda bilgilendirelim.sanal alemden sesimizi duyuralım...

Neslihan

Bende bir kit de kamu işçisiyim ve iki tane üniversite mezunuyum.Tüm arkadaşlarımın belirttiği gibi bende konu ile ilgili mağduriyetimizin giderilmesini sayın Bakanımız Faruk çelik, in ve Başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan dan arz ve talep ediyoruz.

Abdullah Mardin

Arkadaşlar,24 yıllık bir işçi tekniker memur olsa ne olur acaba kaybı ve kazancı nedir,ayrıca oda arkadaşı daire başkanı oldu,Vallahi karyer güzel ayrıca çoluk çocuk yeşil pasaport alırsın buda güzel ama kıdem tazminatı ne olur onu merak ediyorum.selamlar.

futeck

İşçi kadrosunda Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmaktayım. Ziraat Mühendisi (süt-gıda)mezunuyum ve müdürlüğün sağlık bölümünde değişik projelerle denetmen olarak görev almakta ve okul sütü nede bakmaktayım.ama işçiyim. Makamda yükselme şansım yok.suçumuz işçi mi olmak. Benim yaptığım işin sorumluluğunun yarısını yapmayan devlet memuru elimize süpürge verip okullara hademe olarak göndermekle bile tehdit edebilmektedir.Sonuçda işçiyiz.Devlet büyüklerimize sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun lütfen. Aksi bir durum haksızlığa neden olacaktır

ADMİN

LİSE MEZUNU GÜVENLİKÇİ ÇALIŞANLAR ŞİMDİ MASA BAŞINDA MEMUR OLDULAR İKİ YILLIK İKİ ÜNİVERSİTE BİTİREN TEKNİKERİM MASA BAŞINDA ÇALIŞIYOR AYNI İŞİ YAPMAMA RAĞMEN ÜCRETTE YARI YARI FARKEDİYOR EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERE HAKETTİĞİNİ MEMURLUK STATÜSÜNE GEÇMELERİNİ VE HAK ETTİKLERİNİ ALMALARINI DİLİYORUM.ADALETLİ BAŞBAKANIMIN ADALETLİ OLACAGINI UMUYOR EN KISA ZAMANDA SONUCA KAVUŞTURMASINI DİLİYORUM.

Bahar Korkmaz

Kadro biz üniversiteli işçilerin hakkı. En kısa zamanda müjde haberleri duymak istiyoruz...

eda

sayın başbakanım lütfen bize yardımcı olun lütfen memuriyet verin eşim başka bir ilde ben başka bir ildeyim tayin hakkım da yok lütfen bize da tayin hakkı verin yalvarıyorum lütfen.

ferdi

Önlisan mezunuyum ; TCDD de makinist işçi olarak görev yapmaktayım.Sayın başbakanımızdan beklentimiz maduriyetimizin bir an önce giderilmesidir.

haydarhan

ön lisans mezunuyum belediyeye baglı şirkette işçi olarak çalısmaktayım 2007 yılında ki kanunda faydalanamaynlardanım.bizlerde memur olmak istiyoruz.

hey hat

Belediyede en önemli görevlerden biri olan meclis ve encümen toplantılarının koordinasyonu, rapörtörlüğü ve karar metinlerinin oluşturulmasından sorumluyum.Yanımda çalışan memura göre maaşım daha az, görevim daha fazla.Hastalandığımda rapor alamıyorum.Çünkü rapor süresince maaşım düşüyor.İşçiyiz ya! ya hasta bile olmak yasak.O yüzden yıllık izin kullanmak zorunda kalıyorum.Bu ayrımcılık üniversiteli işçilere reva mı? bir günlük lise mezunu sözleşmeli tornacılar bile memur oldu. Çalışma barışı ve hakkaniyet için statümüzün memurluğa çevrilmesini, büyüklerimizden arz ve talep ediyoruz.

şehit kardeşi

merhaba arkadaşlar bende bir belediyede daimi işçi kadrosunda çalışmaktayım ama ben şehit kardeşi olduğumdan dolayı iç işleri bakanlığı tarafından atamam yapıldı lise menzunuyum şimdilik iş konusunda herhangi bir sıkıntıntım yok ama yarın öbür gün sıkıntı çıkararırsa farklı işler yaptırmak isterse bakanlığa şikayet yazarsam onun hakkında işlem yaparlar mı cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar

ben de beledıyecıyım

19 yıllık kadrolu ıscıyım. Memur gorevı yapıyorum. Benımle ıse baslayanlar mudur oldu ben basladıgım yerdeyım. Bu arada 4 yıllık unıversıte mezunuyum. HAKSIZLIK BITSIN ARTIK!!!!!!! MEMUR OLMAK ISTIYORUM!!!!!!!!!!!

ertan koç

Ben ümidimi kesip oturup memurluk sınavına çalışıyorum 2006 dan bu yana bir arpa boyu yol alamadık. Ya bu işe adam akıllı bastırıp gerekli görüşmeleri yaparak,bir takım karar merciilerini fax ve mail bombardımanına tutarak hakkımız olan bir statüyü olacakğız yada oturup ders çalışacağız. sürekli işe gidip gelen bir personel için istanbulda iyi bir yer 94 lerde.herşeyin hayırlısı. Yetiştirdiğimiz adamların başımıza şef mdüür olması yeterince moral çöküntüsü oluşturuyor bizde. iyi günler

bunalan

Arkadaslar bende belediyede universite mezunu olan ve isci kadrosunda calisan personelim.Ekimde getirilicek yeni duzenlemeye mutlaka bizleri dahil etmeleri gerekiyor. Cok uzun yillardir bekliyoruz ve bizleri oyalayip hakkimizi yiyorlar. Bu duzenlemede de yer almadigimiz taktirde tekrar uzun yillar beklemeye mahkum olucagiz. Herkesden rica ediyorum lutfen dilekce gonderelim ve talebimizi surekli dile getirelim.

naz

Sürekli işçi kadrosunda çalışıyorum. Üniversite mezunuyum. Bize de memur kadrosu verilsin dışlanmaktan kurtulalım..

naz

9 yıldır daimi işçi statüsünde çalışıyorum,üniversite mezunuyum. Kurumda en önemli işlerden birini yapıyorum, vasıfsız işçi kategorisinde olduğumuz için seçme hakkımız yok. Personel arasında adaletsizlik, cepheleşme vb. her türlü huzursuzluk oluşuyor. Adalet için bizim de daha fazla ezilmemize izin vermeyin. Üniversite mezunu işçilere de memurluğa geçiş hakkı verilsin lütfen..

Nucleerphysics

Bİr Üniversite hastanesi Radyasyon Onkolojisinde çalışan asgari ücretli Radyoterapi fizikçisiyim. En kritik iş olan kanser tedavisi yapıyorum. Kadroludan daha fazla iş yapıyorum. 5 yıllık tecrübem, 15 tane eğitim sertifikam 3 alanda uzmanlığım var. Puanlarımda yüksek.Açılan her akademik kadroya başvuruyorum yerleşiyorum da ancak bir şekilde kendi adamlarını alıyorlar..Yada mülakatta eliyorlar. Lanet olsun bu düzene böyle insanlara. Bizi bu hale düşürenlere.. Allah sorsun... Artık verin hakkımızı

rd2009

Kamuda çalışan üniversite mezunu olarak, 4/B li sözleşmelilere memuriyet hakkı verildiği gibi, bizim gibi 4/A daimi işçi statüsünde çalışan işçilere de verilmesini Sayın Başbakanımızda istiyoruz.

g.k.

Diplomanızla dalga geçiliyor.Emek verdim üç çocukla eşim gurbetteyken hem çalıştım hem çocuklarıma baktım hem okudum. Allah rızası için görün bizi memuriyeti bize çok görmeyin. belediyede 11 yıl boyunca yasa kanun okuduk 2010 tarıma geçirildik paspas çektiriliyor. onca yıllık birikim iş deneyimi yok sayılıyor şikayetim işe değil ama 15-16 yıllık eğitim ve 11 yıllık iş deneyimim bir işe yaramamalı mı?

belediyeci

2007 yılındaki kanundan faydalanamayıp kadro bile alamadık..bu idaranin hatası ama olan yine bize oldu.

şerife

Kamuda çalışan üniversite mezunu olarak, 4/B li sözleşmelilere memuriyet hakkı verildiği gibi, bizim gibi 4/A daimi işçi statüsünde çalışan işçilere de verilmesini Sayın Başbakanımızda istiyoruz.LÜTFEN MEMURİYET HAKKIMIZI VERİN.

bir umut

arkadaşlar ben il özel idarede 4857 bağlı daimi işçiyim eşim kadrolu öğretmen bulunduğumuz il eşimin tedavisi yapılamamakta raporlarıda elimizde eşimin rahatsızlılığı hayatını tehtit edecek kadar kötü 5 yaşında çocuğum ve eşimden ayrıyım 5 yıldır ayrı şehirlerdeyiz bizede acaba nakil tayin hakkı verilecek mi bilgi erirseniz çok sevinirim

adem

Eğer önlisan ve lisans mezunlarına işçilikten memurluğa geçme hakkı verilecekse bu süre en az 1 yıl olmalı veya süresiz her işçinin memurluğa geçme hakkı olmalı.Çünkü 1 dersten kalıp diploma alamayan var...

HABERLER