BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44

Teknik öğretmenlere Şükür müjdesi!

Mühendislik lisans tamamlamak için üzün süredir bekleyen ve mağdur olan teknik öğretmenleri sevindirecek açıklama İstanbul Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Hakan Şükür'den geldi....

danış

bu mühendislik alanları hangi bölümleri kapsıyor? Gıda Mühendisliği de dahil mi? Bilgisi olan varsa

Janissary

Kaç yılıdr bekliyoruz ne zaman açılacak . Hakan ŞÜKÜR e teşekkür etmek isityoruz ama bu tamamlama eğitminin bir an önce açılması lazım. Beklemeye tahammülümüz yok.

criss

biz birilerinin hakkını elinden alıp bize verin demiyoruz sadece hakkımızı verin diyoruz

OTOMOTİV ÖĞRT.

ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN... O KADAR YIL OKUDUK ŞİMDİ İSE NELERLE UĞRAŞIYORUZ

tekniker

Selamlar Arkadaşlar. Ben Teknik Lise ve MYO mezunuyum. Zamanında arkadaşlarımla ben ünv yi kazanmak için çok zorladık ancak kimi arkadaşlar kazandı ama ben iki yıllık kazandım. Onun için TEF mezunu arkadaşların ne kadar uğraştığını bilirim. Kamu kurumunda teknikerim ve TEF mezunu arkadaşımdan fazla maaş alıyorum ve onun ünvanı teknisyen geçiyo çok saçma. TEF mezunu arkadaş gerçekten çok bilgili hakkını yememek lazım. Müh. arkadaşlar da var ama piyasaya ilk çıktığında makina görseler, ekipman görseler tanımıyorlar. Piyasada öğreniyorlar. Onun için TEF mezunları kesinlikle Mühendis ünvanını hak ediyorlar. Onları destekliyorum.

KUDRET NACAK

Böylesi bir konuya duyarlılık gösteren,binlerce genç insanların umutlarını yeşerten siyasetcisinden,akedemisyenine ve katkısı olan kurum ve şahıslara canı gönülden teşekkür ediyorum. Hepinize hayrlı olur inşallah.

erkan

KEŞKE ADI MÜH. ÖĞRETMEN. TEKNİKER . TEKNİSYEN VS VS DEĞİLDE İŞİ BİLEN İNSAN YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ. MÜHENDİSLE ÖĞRETMEN ARASINDAKİ TEK FARK MÜHENDİS ALDIĞI ONCA MATEMATİK EĞİTİMİNİ UYGULAMAK İÇİN DEĞİL DİPLOMA ALIRKEN UNUTMAK İÇİN ALIYOR :) 3 YILDIR AR-GE MÜHENDİSLİĞİ YAPIYORUM 1 KEZ BİLE DİJİTAL İŞARET İŞLEME FORMÜLLERİNİ KULLANMADIM DERSİ VEREBİLMEK İÇİN 2 YILIMI VERMİŞTİM.ANLADIMKİ MÜHENDİSLİKTE VERİLEN MATEMATİK SADECE ANALİTİK DÜŞÜNCE GELİŞTİRMEK İÇİNDİR.ARADA BİR FARK GERÇEKTEN VAR ODA İNGİLİZCE TEF Lİ ARKADAŞLAR YABANCI DİLİ HİÇ SALLAMIYORLAR BUDA ONLARIN EKSİKLİĞİ

Mimar

Bende bu suresı gonulden desteklyorum, teknik öğretmenler eğitimleri boyunca gerçekten müh. fak. den çokta farklı ders görmüyorlar içerikleri neredeyse aynı sadece kredi farkları var oda gördükleri atelye derslerinden kaynaklanıyor. Ayrca bence tek. öğrt. müh. okuyanlarda 1 adı öndeler çünki birebir kendileri derste tasarlayıp uyguluyorlar oysaki müh. ler etriyeyi, tuğlayı ve hatta keresteyi bile çalşmaya başladıklarında görebiliyorlar. İnşallah Hayırlısı ile meclisimizden geçerek onaylanır. Çok faydalı bir konuyu ele almışlar, tebrik ediyorum kendilerini.

OSMAN

BEN HEM ELAZIĞ TEKNİK EĞİTİM METAL İŞLERİ ÖĞRETMENLİĞİ HEMDE KATÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BİTİRDİM. ŞUAN ÖZEL SEKTÖRDE BAYA DOLGUN ÜÇRETLE ÇALIŞIYORUM. BENCE TEKLİF GAYET GÜZEL KABUL ETMEK LAZIM ÖZEL SEKTÖRDE TEKNİK ÖĞRETMENLER UYGULAMAYI DAHA ÇOK GÖRDÜKLERİ İÇİN ÇOKDAHA BAŞARILILAR. BENCE MÜHENDİS TAKMA ADIYLA YAZAN ARKADAŞ SAÇMALAMIŞ DOKTOR-HEMŞİRE OLSUN DEMİŞ AYIPTIR. DOKTOR LİSE ÜSTÜ 6YIL OKUR HEMŞİRE İSE LİSEDEN SONRA DAHİ OLUNABİLİR. AMA MÜHENDİSDE TEKNİK ÖĞRETMENDE 4 YIL OKUR. SON OLARAK SÖYLEYEYİM. MÜHENDİSLER ENDÜSTRİ MESLEK LİSELERİNDEN MÜHENDİSLİĞE GİDERLERSE ÇOK DAHA İYİ OLUR.

Tuncay Altay

Teknik eğitimden öylelleri varki mühendisleri cebinden cıkarıyor bilip bilmeden konuşuyonuz gidin siyasetinizi başka yerde yapın...Madem mühendisler çooook iyi olduğunu idda ediyor özel sektörde iyi olan işe alınıyor neden endişe ediyorsunuz. İYİ OLAN KAZANSIN:).

Mustafa / Teknik öğretmen

Dayatılan sınav sistem sonucu teknik öğretmen olduk. Bu haksızlığı çözülmemesi isteyen arkadaşlar, bu vebale ortak olacaklarının unutmamalıdır. Haksızlığın giderilmesi için çaba harcayan herkese teşekkürler.

Kubilay-Teknik öğretmen

"muhendis" isimli yorum yapana hitaben; Nereden mezun olduğunu bilmiyorum ama hemşire-Doktor arasındaki bağıntıyı Teknik öğretmen-Mühendis bağıntısına eşleştirdiğine göre aldığın eğitim de bi işe yaramamış. beni m çalıştığım yerde yeni müh. 3000 den fazla alıyor, senin 800 tl ye iş bulamayanlar senin zihniyetinde insanlar olsa gerek..

Kubilay-Teknik Öğretmen

"Polat Ünüvar" kullanıcıya; Bence sen mühendis babası olmuşsun ama insan olamamışsn yazdıklarından anladığım kadarıyla.. senin oğlun düz lisedn mühendislğe girdiğinde biz 4sene mesleki eğitim ve tecrube alıyorduk,oğlun lisede toplama çıkrma yaparkn biz imalatı yapılabilen hr parçanın tasarımlarnı yapabiliyorduk ve senin oğlun üniversiteden sırf isim ve ünvanla mezun olduğunda emin ol ki bir teknik öğretmenn işini yapamazkn Teknik öğretmenden fazla alabilyr. Senin gibi bir baba olmak istemzdm doğrusu. Bence oğlun yazını okuduğunda sırf babasınn kendisini mesleği var diye sevdiğini düşünüp senden utanacktır.

birol

buradan soruyorum muhendis arkads cumhur başkanları başbakanlar kimlerin eğtiminden geçti.. teknik öğretmen için hemşire doktor örneği vermeniz çok çirkin unutmayın doktorları mühendisleri hemşireleri paşaları yetiştirenlerin öğretmenlerdir. .öğretmen olamayan 28 mağdurları bizler hangi hangi ünvanla iş bulabilecekler.mühendislik ençok teknik öğretmenlerin hakkıdır..

erkan

ya muhendıs öğretmen olabılıyorsa nıye öğretmen mühendıs olmasın..... bosuna dememişler meyve veren ağaç taslanır adam ne güzel bir haksızlıgın onune gecmış ıste allah razı olsun

Polat Ünüvar

Yazık ya zamanında dirsek çürütüp mühendis olup sonrasında Türkiye şartlarında düşük maaşlarla işe başlatılan gençlerimize bir vurgun da burdan gelmektedir. Burası Türkiye. Utanıyorum mühendis babası olmaktan..

öğretmen

bir teknik öğretmen her zaman daha bilgilidir en azından 4 sene lise 4 sene lisans okuyarak daha fazla uygulama görmüştür yeni gelecek teknik öğretmen mühendisler en azından bilinçli olarak işlerine başlarlar şimdiki bir mühendis öğrencisi işe başladığında vasıfsız elemandan bir farkı yok sadece diploması var

öğretmen

50 yıldır mühendisler çok güzel başarılara imza attılar teknolojide son 10 yılı saymayalım hep zirvede yaptılar Türkiyemizi şimdide teknik öğretmenleri alırlarsa son sıralara düşeriz kesin çok haklısın. Birde mühendislerin formasyon dersi ile öğretmen olmasıda çok mantıklı değil mi , nede olsa mühendisler...

yorumcu

mühendislik kendini geliştirmekle olur. Sadece diplomayla olmaz. Eşit şans verildiğinde kendini kim geliştirmiş kim daha çok saçını dökmüş belli olur. Sanki tef mezunu olmak çok kolay. Bize lisede 2. senemizde sistem değişti siz öss de birinci olsanızda mühendis olamasınnız artık dediklerinde bu hangimizin suçuydu.

AHMET SAATÇI

TEKNİK ÖĞRETMENLER HAKKINDA NE KADAR BİLGİNİZ VAR MERAK EDİYORUM DOĞRUSU, 50 YILDIR DEVAM EDEN BİR DAVA, TEKNİK ÖĞRETMENLERE ÜNVAN VERİLİRSE ÜLKEMİZİN ÇOK YETENEKLİ MÜHENDİSLERİ KESİN İŞSİZ KALIR,

muhendıs

ozaman hemsırelerde doktor olsun..bızım günahımız neydı okadar zorlukla okuduk..bızde teknık eğtım mezunu olup muhendıs olsaydık okadar sac dokuceğmıze teknık eğtım fakultesıne gıder oyle muhendıs olurduk..mezun olan bır muhendıs 800 tlye ıs bulamazken bu yapılan muhendıslere haksızlık..yorumum neden onaylanmıyo sayın yonetıcı

muhendıs

ozaman hemsırelerde doktor olsun..bızım günahımız neydı okadar zorlukla okuduk..bızde teknık eğtım mezunu olup muhendıs olsaydık okadar sac dokuceğmıze teknık eğtım fakultesıne gıder oyle muhendıs olurduk..mezun olan bır muhendıs 800 tlye ıs bulamazken bu yapılan muhendıslere haksızlık..

havacı gakko

yahu adam milletvekili oldu olalı ilk kez bir vatandaşa yarar haber açıklıyor. süper. değişim akepede başlamış ya...........

HABERLER