BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.479,43

İşe iade davalarında yeni dönem 3 haftada çözülecek

İş mahkemelerinin yapısını değiştirecek taslak hazırlandı. İşe iade ve alacak davalarını arabulucu 3 haftada çözecek. Diğer konularda SGK’ya gidilecek. Kıdem tazminatında zaman aşımı 10 yıldan iki yıla inecek.

Misafir

Arabulucu anlaştırsa da anlaştırmasa da para mı alacak ne yani! Yuh. Hem de ne Yuh

Misafir

Zaten işe haksız yere son veren işveren, yani uyuşmazlığı çıkartan işveren. Arabulucu bunu nasıl çözecek. Sırf birileri arabuluculuk yapacak ve para kazanacak. Çalışannı birazda arabulucu düdükleyecek. Arabulucu ücretsiz yapsa belki bu yapılan iyi niyetli düzenleme denebilir. Ancak çok yüksek parayla arabulıculuk yapacaklar. Olmaz beyler olmaz, böyle yasa olur mu?

Misafir

Mesela bir cemaat mensubunu önemli bir şirketin başına Genel Müdür diye atadılar. Adam bir geldi. Güya temizlik yaptı. Nerede iyi eleman var hepsinin işine son verdi. Nerede işe yaramaz, iş bilmez adam var onları müdür yaptı. Astığı astık kestiği kestik. Personele korku saldı. Şimdi bu adamın yaptığına karşı personeli Arabulucumu koruyacak.

Misafir

Eee artık AKP'lilerin hepsi işveren oldu. Tabi ki işvereni kayıracaklar.

Misafir

Unutmayalım, kanunlar halkın huzuru ve refahı için çıkartılmalıdır. Huzur bozmak için yasa koyulmaz. Eğer ilerde uygulama nedeniyle çalışanlar huzursuz olacaksa, memnuniyet duymayacaksa bu Kanun yürürlüğe girmeden onaylanmadan bir kez daha düşünülmeli.

Misafir

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

Misafir

Gelişen ve kalkınan ülkelerde hatta Çin'de bile çalışanlar lehine haklar geliştirilirken, TÜRKİYE'de neler oluyor!

Misafir

Gerçekten mi? inanamıyorum. 3 Hafta içinde hemde çalışan lehine!

Misafir

Arabulucu anlaştırdı diyelim Nasıl; İşçinin alacağı asgari miktarı işveren lehine azaltarak sağlayacak.Bu mu yapılan düzenleme...

Misafir

Arabulucu 30.000 TL ye kadar %6, sonraki 40.000 TL ye (70.000) % 5, Sonraki 50.000 TL ye (120.000) %4 diye gidiyor. Ne demek en az Arabulucu ücreti 1.800 TL, kim yatıracak, Mahkemeye gitmeden işine son verilen yatıracak. Sonra uyuşmazlık. Sonra Mahkeme. Ne oldu Arabulucu kazandı.Olan çalışanın parası ve süre kaybına oldu.

Misafir

Sosyal devlet vatandaşını koruyan devlettir. Vatandaşını işverene ezdiren iktidar, iktidar olmaktan uzaklaşıyor demektir. Dört tane işverenin istediği şekilde kanun düzenlenmez. Mazlumdan, güçsüzden yana olacaksın ki takdir edilesin.

Misafir

İşten atılanlara git kardeşim mahkemeleri meşgul etme, paranı ver Arabulucuya git işini o çözsün diyorlar. Böyle HUKUK'un üstünlüğünü kabul etmiş devleti olur mu?

Misafir

İşine son verilen çalışana karşı işveren zaten güçlü.Şimdi birde Arabulucu müessesesi çıkartılıyor. Ne yapacak bunlar, işine son verilen çalışanı mı koruyacak. İnanın Çalışanın edinmiş olduğu haklardan işveren lehine alacaklar.Çalışanın elinden hakkı alınıyorsa yazık. Mahkemeler hiç değilse çalışanı yasalara dayanarak koruyorlardı.

Misafir

Bu iktidar yemi çalışandan yiyor, yumurtayı işverene yumurtluyor. Anlayan anladı onu!

Misafir

AK Partili hukukçular dahil tüm hukukçular arasında anket yapalım. BU kanun DEĞİŞİKLİĞİ İŞÇİ LEHİNE Mİ? işveren lehine mi? DİYE % 90 İŞVEREN LEHİNE DİYE ÇIKAR. Bunu Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu iktidar nasıl yapar.Anlamak mümkün değil. Bu demek ki Ak Parti İşveren Lehine kanunları düzenliyor.

Misafir

Bu kanun işçi aleyhine ise inşallah altında kalırlar.

Misafir

DİKKAT! Arabulucu ücretlerine bakın. Birilerine iş çıkartıyorlar. Hemde kimin üzerinden İşçi üzerinden. Bu nasıl İşçi lehine kanun anlamak zor.

Misafir

Hayret MUHALEFET'in bu konuda hiç sesi çıkmıyor. Doğru Bahçelinin konumu malum onu anladıkta, Ya Kılıçdaroğlu bunun hukukçu danışmanları yok mu? Kamuoyu önünde işçi haklarının gasp edildiği 10 yıllık zaman aşımının 2 yıla düşürüldüğü, işveren lehine kanunlar düzenlendiğini vurgulayamaz mı?

Misafir

Sendikalar'ın kılı kıpırdamıyor. işçi hakları birer birer elinden alınıyor. Maşallah HEPSİ SARI SENDİKA olmuş. Çıkıp Bu çıkartılacak yasa işçi lehine mi? Aleyhine mi? Açıklasanıza. Kamu oyunu doğru bilgilendirirseniz olmaz mı?

Misafir

10 yıllık zaman aşımı 2 yıla düşürülüyor diyor. Bunun neresi işçi lehine. Vah Ecevit vah. Gelde Ecevit yasalarını arama.

Misafir

İşçiler siz oyunuzu verin İşveren yanlısı kanunları AKP çıkartsın. Ancak işten atılan işçi önceki kanun mu? Şimdi çıkartılan mı? kendisinin menfaatine o zaman anlar.

Misafir

İşveren zaten işçiyi haksız gönderiyor. Yani haksızlığı yapan genelde işveren. Şimdi birde arabulucu giriyor devreye. Ne yapacak bu arabulucu işcinin haklarından birazda o yontacak. Birde üstüne üstlük para alacak.

Misafir

Allah aşkına Arabulucu işi uzatmaktan başka neye yarayacak

Misafir

Bu işi de işinden çıkılmaz hale getirmişler. Git gide işçi hakları elinden alınıyor.

HABERLER