BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Hemşireler doktor mu olacak?

Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği’nin (SAYED) yayınladığı, sağlık yöneticilerine ve eğitimcilere dağıttığı derginin Nisan ayındaki 49’ncu sayısındaki “Hemşireler Pratisyen Hekim Olabilecek” haberi gündeme bomba gibi düştü.

eda toz

Çok şükür ki aldığımız eğitimin önemine kulak vermiş ve bunu değerlendirme yoluna girmiş bir devlet var .Teşekkürler. :)

özgün hemşir

e o zaman o robotlarda doktorculuk oynayabilecek. sizin bir zamanlar hemşirelik oynadığınız gibi

gafur çelik

inşallah olur bari ben doktor olmuş olurum

mert çetin

böyle yapacağınıza öss sınavında tıp kontenjanını arttırın artık saçmalamayın..

mert çetin

böyle yapacağınıza öss sınavında tıp kontenjanını arttırın artık saçmalamayın..

selin

her karnı agrıyana agrı kesici yapmakla olmuyor bu is diyen sahısa bir hemsire olarak cevabım evet olmuyor cunku karın agrılarına agrı kesici yapılmaz oncelıkle...

ommer

vallla 10 numara olur amerikada avrupada olurda burdamı olmaz işin yuzde 90 tecrube bu işte bu ara eski bakanı tebrik ediyorum çok iyi tespitte bulunmus

bahar

Neden herkes her yeni olaya olumsuz ya da dar bir kafa yapısıyla bakıyor,işin içinde yine egitim olacak hani seni alıp ta hemen sallama çay gibi doktor yapacak halleri yok ya!Acillerde zaten ayrıntılı bir tanı tedavi yok adı üstünde acil yani acil müdahale bunun üstesinden egitimini layıkıyla almış bir insan gelir diye düşünüyorum.Bunu egosuna yediremeyecek olgunluga erişememiş insanlar düşünsün boşverin...Ayrıca yıllarca egitim alıpta doktorum diye ortada gezenler var peki bunun vicdani sorumlulugunu kim alacak,hasta elimde öldükten sonra mı?

BAHAR...

HAH HAH HAH JAPONLAR MUAYENE YAPABİLEN,İGNE YAPABİLEN,TANSİYON ÖLÇEBİLEN ROBOT İCAT ETMİŞLER SİZ DOKTORLARDA KENDİNİZE DOKTORLUK EDERSİNİZ ARTIK MALUM PSİKOLOJİK TEDAVİYE GEREKSİNİM DUYABİLİRSİNİZ HANİ EGONUZ YETERİNCE TATMİN OLAMAYACAK YA O BAKIMDAN....

ysfyldz

kım nederse desin bunların hepsı bos ben yıllardır acil serviste sağlık memuru olarak çalışıyorum, ne kadar uzman doktor gördüğüme ınanamazsınız yapılan tedavılerı düzeltmekten yorulduk . dahılıye uzmanı akciğer grafısını değerlendıremeyıp genel cerrahı konsültasyonu isteyenler bıle var....nerden bahsedıyorsunuz 6 yıldan daha fazla okuyup sonrasında uzman olanlarıda bılıyoruz.fazla uzatmaya gerek yok bılgının yanındada tecrübeye de ıhtıyac varrr...SAĞLIK BAKANI NEDERSE OOO onune gecen varsa buyursun gorelım.....

arif

bende ortaöğretim mezunu hemşirim pratikte iyi olduğumuzu ve teoridede 3 yıllık eğitimle bi pratisyen kadar hatta daha fazla iyi olcağını düşünüyorum

Benan

Ankara Üniversitesi Hemşirelik mezunuyum.O çok bilmiş olan herkese tüm üniversite kitaplarımı ve defterlerimi tıp fakültesi kitapları ile ve defterleri ile karşılaştırmaya hazır olduğumu söylemek isterim !!! varsa cesareti ve kendinden emin olanı buyursun gelsin!!!

burcu

öncelikle ben sağlık meslek lisesinde okuyorum bizim aldığımız eğitimin tıp fakültesinde okuyan biriyle karşılaştıracak olurasak aynı dersi almamıza rağmen onların girdiği sınav daha ayrıntı onun haricinde inanın hemşire yardımcı sağlık personeli diyerek geçmeyin bir insan bir ilacın uygulamasını yapıp takibini gözlüyorsa bu insan pek hala o ilacıda yazabilir.ülkemizde nice hekimler var ki ilaç yazacağı zaman 2saat kitap karıştırıyor.

sağlık memuru

Gerekli eğitimi aldıktan sonra hemşire ve sağlık memurlarıda gayet iyi doktor olabilirler. ancak 4 yıl fakülte mezunu bir hemşirenin 1 yıl okuyup (toplamda 5 yıl) dr. olması, 6 yıl tıp fak. okuyan dr.a göre haksızlık sayılabilir.En azından 1.er yıl arttırılabilir. dr. arkadaşlarımızda rahat olurlar.En azından karşı çıkmazlar.Şu an çalışan hem. ve sağ. memurlarının bu eğitimle tıp fakültesi mezunlarından daha iyi hekimlik yapacaklarıda kesin zaten.çünkü tıp fak. mezun olup işe başlayanlardan daha tecrübeli.

JK

BURASI TÜRKİYE VETERİNERİ DOKTOR YAPSA DA ŞAŞMAM

labb

Ki suan dr luk yapmak o kadar basit ki lab tetkikleri mr raporlari sokaktaki adama bile sorsan bu normal degil diyebiliyo artik

lisansli hemsire

Gata hemsirwlik mezunuyum anatomi, fizyoloji, patoloji, mikrobiyoloji...vs aldigimiz butun derslere tip fakultesinden docent, prof. Hocalarimiz gelirdi.tip fakultesinde anlattiklari derslerin slaytlarini hic degistirmeden gelip bizde anlatirlardi hepsinden de gayet sorumlu olurdukk.hemsireligi hastane de uygulayarak ogrenoyoruz tip ki dr arkadaslarimiz gibi.kimse bos konusmasin bu is en iyi hastanede ogrenilir dr arkadaslar kendilerini uzaydan saniyorlar bilgiyle donatilmis hasta muayene etmeye hazir mezun olduklarini saniyorlar

Mehmet Öz

On sekiz yıllık meslek hayatımda son on yıl içinde çok kötü eğitim almış pratisyen hekimleri gördüm . Laboratuvar ve röntgen sistemlerini ve diğer sağlık sistemlerini kullanmadan reçete yazmasını bile bilmeden mezun olan bu hekimler vatandaşa nasıl hizmet verecektir önce onu düşünsünler . bu hekimler arasında bir çok uzmanda gördüm kendine güvenemeyen doğru düzgün eğitim almamış laboratuvar ve röntgen tekiklerii görmeden hiçbir şey yapamayan bu hekimlerden ne bekliyoruz?

vatandas

bakan kendi canını hemsireye mi doktora mi emanet ediyor?iste kendileri icin istemediklerini vatandasa layık gorenler basta oldugu surece asla müreffeh olamayacagız. beni turk doktorlarına emanet ediniz.(mustafa kemal ataturk)

doktor

ebruliye cevap saglik meslek lisesinin 1.sini getir tıp fakultesinin 6 yıllık koca sınavlarını degıl sadece bir haftalik staj sorularını cevaplasin meslegi bırakırım.

DOKTOR

hemsireler universite sinavini gecip 6 yıl tıp okuduktan sonra doktor olurlar..bu haliyle ancak bildiklerini saniyorlar bir cok hemsire arkadasim oldu evet bildiklerini iddaa ediyorlardı bir hastalik hakkinda konusmaya baslayinca bakakaldilar..neyin egitimi?insan hayati bu kadar kolay mi..yerse iste tıp fakultesi buyrun..kenardan koseden doktor olmak yolsuzluk rusvet ancak bizim gibi gelisememis ulkelerde olur.

serkan

Ben sağlık m.yum tıpı okuyan arkadaşlar hocalardan çok hemşirelerin elinde yetiştiklerini unutmasınlar.Kinse kusura bakmasın teorikte tabiri caiz i...leşen pratiktede hastayı görüp eli ayağı birbirine dolanan yüzlerce pratisyen gördük.İdda ediyorum türkiyede kaç pratisyen hekim varsagelsinler her türlü hastayla hocaların nezaretinde teşhis tedavi vede müdahale yapalım.Onlar altı yıl yarı kaçamak derslere sınıfı geçmek için dr oldular malesef.Akıllarına gelmedi birgün hasta ile karşıkarşıya kalacakları.12 yıl dahiliye uzmanıylan çalıştım.Her gelene tetkiklen teşhis koymaklan olmuyor.Her beyaz küresi yüksek çıkanda tonsilit deildir.

doktor

valla o zaman beni de profesör yapsınlar ne olacak ki? hemşireden doktor olur ancak tıp fakültesine girip 6 sene o zor eğitimi alırsa. gözü yiyen buna soyunsun. her karnı ağrıyana ağrı kesici yapmakla olmuyor bu iş.

Emekli Hemşire

Arkadaşlar unutulan bir şey var HEMŞİRELER olmadan Doktorlar birşey yapamaz . Ben tıpfakültesi öğrencilerine pratikte eğitim verip çok şeyler öğrettim.

semra

ARKADAŞLAR BEN DE HEMŞİREYİM.FAKAT BÖYLE SAÇMA BİR UYGULAMA OLAMAZ VE OLMAMALIDA .HERŞEY BU KADAR UCUZ VE BASİT ELDE EDİLMEMELİ BENCE.SEN PRATİSYEN HEKİMDEN DAHA ÇOK ŞEY BİLDİĞİNİ İDDAA EDEBİLİRSİN FAKAT SEN TIP FAKÜLTESİ OKUMADIN.O İNSANLARIN EMEĞİNE YAZIK.BENCE GÜNAH.KİM BU SORUMLULUĞUN ALTINA GİRER ŞAŞIYORUM DOĞRUSU.İŞİN CİDDİYETİNİN FARKINDA DEĞİLMİSİNİZ.BU BİR ŞAKA OLAMALI.

HABERLER