BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59

Emekliye maaş müjdesi fark azalıyor

Hükümet, emekli maaşlarını masaya yatırıyor. Düşük ve yüksek maaşlar arasındaki farkın azalması; aynı yıl ve primle emekli olanların arasındaki makasın kapanması gündemde.

Ömer

Memur maaş sistemini de SSK'lılar gibi prim sistemine geçirsinler. Maaşından ne kadar prim kesilirse o kadar emekli aylığı alsın. Bağkurluları da aynı sisteme dahil etsinler. Onlarda SSK tavanı kadar prim öderlerse aynı maaşı alsın. KİMSE AZ PRİM ÖDEYİP ÇOK MAAŞ ALMAMALI.

Dursun

Aynı hizmet yılı ve güncellenmiş şekliyle aynı primi yatıran arasında fark kalmamalı.Bir örnek tüm çalışma hayatınca tavandan prim yatırıp geçmişte emekli olanlarla bugün emekli olacak tüm çalışma hayatınca tavandan prim yatıran aynı hizmet yılı çalışmışsa aralarında fark olmamalı.

MEMURLAR

HİZMET YILI AYNI KURUM AYNI KAMU İŞÇİ EMEKLİ MAAŞI 3.750.00 AYNI ŞARTLARDA AYNI KURUMDA AYNI HİZMET YILI İLE EMEKLİ OLAN MEMUR EMEKLİSİ 1.750.00 YTL.ALMAKTA .BU UÇURUM BİRİ ÇIKSIN AÇIKLASIN..BU NASIL BİR SOSYAL ADALET SİSTEMİ NEDEN DÜZELTİLMİYOR..MEMUR EMEKLİSİ NEDEN PERİŞAN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ..

HABERLER