BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04

Akademisyen maaşlarına zam sinyali!

Eğitim sektörüne zam müjdesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi. Şimşek, Bazı doçent ve profesörlere maaş zammı gündeme gelebilir dedi...

Kimya Müh. Araş. Gör. Dr.

serkan kardeş afrikada bana da yer ayarlayabilir misin? Memleketçe bizim ayıbımız bize yeter. Kimse de beyin göçünü yargılamasın, yadırgamasın. Teknokentlerde ar-gelerdeki geriliğimiz göze sokulmasın, sebep arıyorsanız bunu gözünüze sokun ve birilerinin de gözüne sokun. Proje yapmak bütün akademisyenlerin rüyalarını süslüyor, akademik çalışma olsun diye değil ha, üç kuruş gelsin de belimi doğrultayım diye. Ey sorumlular vebalimizin altından kalkamayın daha ne diyeyim.

aç akademisyen

yine avucumuzu yaladık desenize doç ve prof dışındakileri demek ki akademisyen kabul etmiyor malum kişiler bu allah allah diyenleri yaradanım birgün öyle yallahlıyacakki hesap günü bunları fitil fitil sorar inşallah...

öğretim görevlisi

40 yıllık hocayım ... maaşımdan utanıyorum...

araş gör

Maaşımız düşük diye hiç ağlamayın; bilimsel araştırma ve çalışmalar yapanlar ekonomik destek bulabiliyor. Sadece sınav gözetmenliği vs. yaparak 2200 küsur maaş alıyorsanız çok bile. Yard. Doç. ve üstü olan personel de ders ücreti falan alabiliyor.

umut

akedemısyenlıge adım atmak ıcın cabalarken bızı bu kadar maasla değer mi diye düşündüren insanlara teşekkürler...deger mı 6 sene sacları agarttıktan sonra 2500 tl hıc bır ıs yapmayıp yatarak memurluk yapıp 2500 3000 lıra almak varken deger mı dıye dusunduren ınsanlara yazık ... bu ulke ıcın dıdınıp ugrasan bılım adamlarına verılen bu degere cok yazık... bız ogrencılerı de bılımle ugrasmaktan soguttunuz!!! tesekkurler turkıye sız bu kafayla devam edın bız daha cok amerıkaya kacarız!!!

Mühendis

Üniversitede görev yapan mühendisler ne kadar maaş almaktadır?

Eski Ar. Gör.

Canım Türkiyem :)

akademi

Şu anada ülkemizdeki en tepkisiz en vurdum duymaz kitleyi üniversiteler oluşturuyor. İnanın bu kitleye bundan sonra maaşlarınız yarıya düşürülecek deseniz kimseden ses çıkmaz. Çoğunluk nasıl yalakalık yaparım, nasıl karşiyer atlarım, nasıl uyduruk hiçbir işe yaramayan yayın araştırma yaparımın peşinde. Sizler herşeye sessiz kalan, ne denirse onu yapan, hiçbir talepte bulunmayan böyle bir kitleye zam yaparmısınız. Bu nedenle de hiçbir hükümet bu zavallılara zam yapmaz neden yapsın ki.

öğretim gör. dr.

Öğretim görevlisi dr. ağustos 2013 maaşı 2173 tl

Ydasli

Prof., Doç., yard Doç., öğretim görev., ve araştırma görev., tüm akademisyenlerin maaşı çok azdır kamu ile kıyaslandığında çok düşük ücretler almaktadırlar umarım en kısa zamanda iyilrştirme yapılır.

veznedar

Once Su universitelerdeki mulakati kaldirip Adam kayirmalar ortadan kalksin merkezi sistemin yapacagi bir sinavla Adam alinsin mevcut prof . Doc. Yrd. Doc. Ogretim grv. Arastirma grv. Yeterlilik sinavi yapilsin baraj 80 olsun gecemeyeni universiteden liseye ogretmen yapsinlar o zaman istediginiz maas ananizin ak sutu gibi helal olsun.

akademi isyan

Akademik personeli avutuyor bunlar, sempatim giderek azalıyor, 15 yılımı verdim yardımcı doçent oldum, aldığım maaş 2700 tl. 15 yıldır aldığım maaşı ingilizce kurslarına, yükseklisans doktora araştırma giderlerine, makale yayınlarına harcadım. Ne araba var ne ev, bozuk bir kafam var. İlk okuldan arkadaşımı gördüm 3. daireyi almış, ww araba sıyla çok mutluydu. Banada akıl verdi ''YA HOCAM OKUDUNDA NE OLDU'' adam haklı ne yapalım bizimde kaderimiz böyle imiş. Bir saat ilim 1000 yıl ibadetten hayırlıdır deyip sabrediyoruz.

akademsiyenn

Eskiden devlet dairesindeki bir fabrikanın müdürü şoföründen az maaş aldığında bu nasıl olur derdik, şimdi de üniversitedeki bir yüksek okul müdürü (2800 TL) sekreterinden (3500 TL ) az maaş alıyor. ADALET le dağıtılınca böyle oluyormuş ne diyelim. mecliste bu kadar akademisyen varken diyeceğim bir şey yok. zaten onlar geri dönünce vekil maaşı alacakları için umurlarında değil. meclisteki akademisyen vekillere üniversitelerdeki ders saat ücretiyle ilgili anket yapsınlar kimse 11-15 tl arasında olduğunu bilemez. ben iddaya hazırım

ARŞ, GÖR

arkadaşlar allah bereket versin demekten başka bir şey yapamıyoruz. türkiyede neden nitelikli yayın az çıktıgı az çok belli.

PhD

Arkadaslar bakiyorum da durumlar ic acici degil ben lisansimi Turkiyede masteri yurtdisinda ve suanda ayni yerde doktora yapiyorum yani hedefim bitirince Turkiye'ye donup akademik kariyere orda devam etmek ama gorunen o ki burda kalmak daha mantikli olcak yani insanlarin gider durumuna bakinca bu maasla gecinmesi imkansiz gibi birsey

adsız

muhendis adlı arkadaş (ü ile yazılmamıs olan kişiden bahsediyorum) eğer ki sen uşakdaki bartın daki üniversitede birinci olup gazideki odtü deki ögrtm üyeleri önce ortalamaya değil okula bakarlar ;)

mühendis

Yeni mezun bir elektrik-elektronik mühendisi olarak ideal işimin araştırma yapmak olduğunun farkındayım. Dünya ile aynı seviyede aynı sorunlara çözümler aramak istiyorum. Ama maaşlar...

Öğr. Gör.

Aldığım maaştan utanıyorum. Öğretim Görevlisi

muhendis

bence akademisyenlerin maaşı daha da düşürülmeli hak etmeden kazandıkları paralar hangisi hakkıyla üniversitelere girmiş ben 3 73 ortalama ile giremedim okul 2. si oldum ama kendi adamlarını aldılar haksızlıkla yar.doç oldular haram olsun hakkım işte hala haktan mı bahsediyorsunuz yalandan proflar var bu ülkede tez ler nasıl yazıldı biliyoruz öğrencilerden bitirme ödevlerini çalın siz

Öğr. Gör.

Hiç kimse öğretim görevlilerinden bahsetmiyor. meslek yüksekokullarında çalışan öğretim görevlileri hem akademik işler hem de idari işlerle deli gibi çalışıyorlar. kim görecek bizim halimizi, kim duyacak sesimizi! birde üstüne master doktora ile akademik kariyer yapmaya, yayın yapmaya çalışıyoruz. araştırma görevlisi kadar da maaş almıyoruz. bir yüksekokul sekreteri akşama kadar poposunu büyütüp 3.300 tl maaş alıyor. bu mudur "eşit işe eşit ücret"!!!

fatih

Akademisyenler yoksulluk sınırında yaşamaktadır. Eşi çalışmayan ve 2 çocuğu olan bir akademisyen zor geçinmektedir. Sayın bakanımızın en az %40 oranın da iyileştirme yapmasını beklemekteyiz.

yrd. doç.dr

en son ecevit döneminde doçent ve profesörlere susturma zammı yapılmıştı. o gün bugündür sesleri çıkmadı. olan asistanlara, yrd. doç.lere oldu. asistan maaşı en az mühendis maaşı olmalı ki o da yeterli olmaz. kurumda yan yatıp mühendis maaşı almak mı cazip yoksa yırtınarak master, doktora yapmak mı? bir taraftan eğitim faaliyetleri öbür taraftan akademik çalışmalar. buna göre arş. gör. maaşı en az 3500 TL, yrd. doç. maaşı 4000, doçent maaşı 4500 ve prof. maaşı da 5000 tl olmalı. bunları asgari seviyede tutarak yazıyorum. lisans mezunu bir polis memuru 3200 tl alırken yrd. Doç. in 2700 tl almasını aklı alan varsa söylesin.

yrd.Doç. Dr.

lisans + master + doktora+y.dil+ yayınlar+ proje+patent+sempozyumlar+kitaplar...=yrd.doç=2700 TL maaş. lisans=Kurum Mühendisi=3200 TL Maaş. lisans=Öğretmen=1700 TL Maaş. lise=İmam=2500 TL Maaş lisans=Polis=3100 TL Maaş önlisans=Yüksekokul Sekreteri=3300 TL Maaş. Bu tablo AKP nin bir eseridir. Eğitime ve bilime verilen önem bu. Bu tabloyla ülkeniz gelişemez, kalkınamaz, ilerleyemez. Sadece japonlara köprü, nükleer tesis yaptırır onunla da övünürsünüz. ABD den silah dilenir, İsrailden Heron için pazarlık yaparsınız. Bu ülke bu kafayla çok gitmez.

arş. gör.

Mayıs ayı itibari ile net arş.gör. maaşı 2.294 tl değil 2.149 tl'dir.

Serkan

Güney Afrika'da doktora sonrası araştırmacı olarak çalışıyorum 6000 tl maaş alıyorum. Türkiye'de doçent maaşı 3000 tl, profesor maaşı ise 4000 tl. Güney Afrika'dan kalkınmış büyük Türkiye'ye selamlar...

HABERLER