BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32

Akademik zam tartışması büyüyor!

Hürriyet Gazetesi yazarı Erdal Sağlam ve Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç akademisyenler hakkında tartışılacak yazılar kaleme aldılar. ÖGESEN Genel Başkanı Özkoçak, akademik zam tartışmasıyla ilgili Niyazi Solak'ın sorularını yanıtladı.

A. Takan

Hıncal Uluç'un maaşı ne kadar acaba? Kendisi de aldığı maaş karşılığında "suya sabuna dokunma, sus otur" diye mi düşünüyor? Hani bir laf var ya kişi başkasını kendisi gibi bilirmiş diye.

ak

hıncal bey kendi durumunu yazmış geçmişte kenar mahalleden şimdi yazarım diye lüks hayata

Erhan Yılmaz

Bir asistan 2.300 TL maaş alıyor, bir yardımcı doçent ise 2.800 TL maaş alıyor. Asistanlık ortalama 8-10 sene sürüyor. Yardımcı doçentlik ise 5-10 sene ortalama. Bu maaşlarla nasıl geçinilir? Nasıl 4x4 veya lüks araç alınır. Aileden zengin değilse nasıl olur? Bunu düşünmek çok mu zor? İnsanlar gündüz okulda, akşamları akşam pazarlarında dolanmaktan helak oluyorlar, sonra ne üretiyorlar diyorsunuz. Ayıp ya.

Serkan

Bugün bir yardımcı doçent 2.800 TL maaş alıyor. Bu maaşla nasıl 4x4 alınır. Ortalama bir akademisyenim profesör olması 50 yaşını buluyor. Bu durum, 2.800 TL gibi bir maaşı dikkate alırsanız. bunun aileden kalmadığını nasıl söyleyemezsiniz? Kaç akademisyenin lüks evi var. Banka kredisiyle lüks arabalar alan memurlar yok mu? Örnek çok yanlış ve konuyu saptırıcı.

Bekir SAMANCI

Hıncal Bey'e ve yorum yapan niyazi gayretli beye katılıyorum. (bu arda idealist ve özgür hocalarımı ayrı tutuyorum) Üniversiteler ayrı birer cumhuriyet oldu. Eleştiremez olduk. Birde şunu gördüm ki Sosyal medyayı çok iyi kullanıyorlar. Vakitleri oldukça çok baya baya cevap yazıyorlar ve kendileri gibi olmayanları küçümsüyorlar Devam edin bakalım nereye kadar Mahşer meydanında Akademik Personeller Şöyle geçsin denileceğiniz sanıyorsunuz

Türker ATİK

ya hıncal uluç bişeyide bilme be kardeşim ne donanım varmış sende maşallah her şeye maydanozsun

ali gedik

Bu da şunu gösteriyor bu iki kişi Üniversitede çok başarısız öğrencilermiş ki kuyruk acılarından hocalar sallamışlar...

mertgüney

ben de akademisyenim lüks evim ve lüks arabam var, yaptığım projelerden kazandım ve daha çok ama çok yapılacak proje var. kös kös oturacağınıza çalışın biraz.

fakirakademisyen

Ulan dengesiz yaşım 30 hala otobüslerde minübülerde sürünüyorum. Okulda da kimsede cip falan yok. Yarısının arabası yok diğer yarısının da çok mütevazi arabaları. Bilmeden atma. Atma Hıncal atma. Şu an kenar mahallenin bile kenarında oturuyorum. İşe 1.5 saatte geliyorum. Cahil insanlar bilmedikleri hakkında ne çok konusuyrolar.

emine koç

ne 4*4 ü 4 tekerlek araba olsun yeter, kendiyle karıştırıyor galiba altımızda arabadaz< yok sahip olduğumuz lüx dairede. sizin gibiler yüzünden öğrencilerde tıkış tıkış otobüslerde hocalarını gördüğünde şaşkınlık yaşıyor

nzh145

kaldırsın telefonu herhangi bir üniversiteyi arasın sorsun 4x4 mu var yaksa brodway mi

niyazi gayretli

Bu ülkede en derin sorun yargıda ve eğitimde. Ne demeye zam yapılacak. Ürettikleri, ülkeye verdikleri belli. Maaşı iki katına çıkarsan mahkemeler hızlanacak mı? eğitimin kalitesi mi artacak. Sorun maaşta değil. hesap sormayan sistemde. Şeffaf ve hesap sorulabilir, denetlenebilir bir sistem kurmadıktan sonra her şey boş. Birine zam yaptın mı hepsi ister doğal olarak. Kim ödeyecek bunu. Biz. Biz zam falan vermiyoruz.

HABERLER