BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

2013-İş Güvenliği ve Uzmanlığı sınav soru ve cevapları

18 Ağustos 2013 Tarihli ÇSGB İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı, Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı yayımlandı.

okt

c sınıfı iş güvenliği uzm. B kitapçığı 11 ve 86. sorular hatalı

salih

Bana göre geçmiş yıllarda olduğu gibi 2 - 3 yanlış soru üzerinde duracaklar ve konuyu kapatacaklar. Çünkü şimdiye kadar soru iptali olmamış bir sınav yapmışlar mı? Bundan sonra da yine bu tür sınav yapmaya devam edecekler...

ekrem

Bu zamana kadar çok sınava girdim fakat bu kadar kötü hazırlanan bir sınav görmedim.Uzman kişilerin soruları incelediğinde (internet sitelerindeki paylaşımlardan da görrülebiliyor.)çok hatalı soru olduğu görülecektir. Bu tip hatalı soruların en büyük zararı bence konsantrasyon bozukluğu oluşturmalarıdır. Sınav bu tip sorular dikkatimi dağıttı ve stres yapmama neden oldular.Merak ettiğim bu kadar kişi para ve zaman harcadı kim hakların ı savunacak.

chemist

arkadaşlar sınav gerçekten kötüydü. umarım itirazlar dikkatte alınır ve hakkımız yenmez . geçen sınavdada çok iptal olması gereken soru vardı ve itirazlar yapıldı ama sadece 5 tanesi iptal oldu.bu sefer ne düşünüyorsunuz sizce kaç tane iptal olur ve nezaman açıklanır?

gülşah

Ben ve sınava giren birçok arkadaşım ters köşe olduk.Çok ihtiyaç var, kolay sorular gelecek dendi dendi fakat kayda değer zorlukta bir sınav oldu.iptal edilmesi gereken çok soru var bence.Bir kere hukuk kuralları sorusu kesin yanlış.çünkü sadece insan değil tanımlara bakılırsa nadiren de olsa hukuk tabiat olaylarıyla da ilgileniyor.Risk değerlendirme ekibinde bulunması zorunlu olmayan soru da yanlış.Çünkü destek elemanı da olmasa olur.Elle kaldırmada yükün işverence belirtilmesi de zorunlu.Bu 3 soru gibi bence iptali gerekli bir sürü soru var.

Mehmet Polat

Bu soruları hazırlayanlar İSG kültüründen yoksun olduğu belli. Ancak bu kadar saçma soru sorulabilir. En temel konular Fiziksel, kimyasal risk etmenleri, yapı, iş ekipmanları...Hele Basınçlı kaplardan 1 soru geldi. Yahu bu soruyu hazırlayanların ülkeden haberi yok. Basınçlı kap iş kazaları çok yüksek. Ekranlı araçlardan 7 soru geldi. Yahu şimdiye kadar 1 soru soruyordunuz. Velhasıl İSG Uzman adayları ile dalga geçiyorlar...

metpiero

baska hatalı soru tespit eden varmı arkadaslar..

metpiero

B kitapçığı 95. soru da 4 boşluk olmasına rağmen cevap şıklarında 3 bilgi bulunuyor, soru da hata var ...

HABERLER