BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
MEMUR

Yönetici atamaları için örnek talep dilekçesi

Yönetici atamaları için örnek talep dilekçesi nasıl yazılır? Anadolu Eğitim Sendikası'nın hukuk servisi tarafından hazırlanmış olan örnek dilekçeyi memurlar kendilerine uyarlanabilir.

Yürürlükteki yönetmeliğe göre şubat ayı sona ermeden sınav puanı gözetilerek yapılması gereken yönetici atamaları halen yapılmamaktadır. Duyuruya çıkan birçok ilin başvuru almadan duyuruyu geri çektiği, bakanlığın mülakata dayalı bir atama sistemi getireceğine dair beklentinin buna neden olduğu da bilinmektedir. Sendikamız yönetiminin Bakan Yardımcısı Sayın Orhan ERDEM ile yaptığı görüşmelerde ve Sayın Nabi Avcı'ya ilettiğimiz taleplerde de yer alan bu konu Valiliklerin görevlerini yapmasıyla çözülecektir. Bakan Yardımcımız Sayın ERDEM'e Nevşehir ilinde tamamlanan yönetici atamaları ve ilana çıkan iller konusunu görüş olarak sorduğumuzda kendileri de yürürlükteki mevzuata göre yapılan atamaların legal olduğunu, iptalin söz konusu olamayacağını belirtmiştir ki hukuki durum zaten bunu gerektirir.

Devletin kurumları, bakanlık “yeni bir mevzuat” çalışıyor diye yürürlükteki mevzuattan kaynaklı görevden kaçamaz. Halen ilana çıkmayan, yönetici atamaları şubat ayı sonuna kadar yapmayan (yapmayacak olan) her kurum ve her idareci görevi ihmal etmiş sayılacaktır.

Kurumlar idari görevlerini ihmal etmiş olsalar da, yönetici atama mevzuatı ve Anayasamızdaki dilekçe hakkı gereği idareci olarak atanmayı hak eden, sınav koşulunu da karşılamış olan öğretmenlerimizin duyuruya çıkmamış il valiliklerine atanma taleplerini iletmeleri önünde bir engel yoktur. Bu yazılı taleplerin gereği yerine getirilmediğinde redde ilişkin işlemi davaya taşımak da mümkün olacaktır. Anadolu Eğitim Sendikası'nın hukuk servisi tarafından hazırlanmış olan örnek dilekçeyi memurlar kendilerine uyarlanabilir. Her yazılı işlemde olması gerektiği gibi başvuru örneğinin evrak numarasıyla birlikte muhafaza edilmesi gerekir.

İşte örnek dilekçe:

................. Valiliği'ne

( İletilmek Üzere)

.....................................................OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: a) 13.08.2009 tarih ve 27318 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı

Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik.

b) 23.07.1965 tarih ve 12056 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurları

Kanunu.

c)12.01.1983 tarih ve 17926 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurlarının

Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik.

MEB Eğitim Kurumlarına yönetici atanmasına ilişkin usul, esas ve koşullar ilgi (a) da kayıtlı Yönetmelik ile düzenlenmiştir. Bu Yönetmeliğin “ Atama ve yer değiştirme dönemleri” başlıklı 23. maddesi; “18., 19. ve 20. Maddeleri kapsamında seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır. Bu bent kapsamında yapılacak atamalar valiliklerce gerekli görüldüğü hallerde kadro imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde ocak ve şubat ayları dışında da, 21 inci madde kapsamındaki isteğe bağlı yer değiştirme suretiyle atamalar ve diğer atamalar mayıs ayında, 22. Madde kapsamındaki zorunlu yer değiştirmeler ağustos ve eylül aylarında gerçekleştirilir.” Hükmünü içermektedir. Bazı illerde bu mevzuat çerçevesinde yönetici atama başvurularının açıldığı bilinmektedir. Örneğin Nevşehir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde açık bulunan eğitim kurumları yönetici kadrolarını duyurmuş, ilgililerin başvurularını alarak; koşulları yerine getirenlerin idareci olarak atamalarını 13/02/2013 Tarihinde yapmıştır.

Yukarıda belirttiğim ilgi (a) yönetmeliğin emredici hükmü karşısında seçme sınavı sonucuna göre il içinde açık olan yönetici kadrolarına ocak/şubat aylarında atama yapılması gerekmektedir. Fakat bu tarihe kadar ilimizde böyle bir duyuru yapılmış ya da MEBSİS üzerinden başvuru sayfaları açılmış değildir. Şubat ayı bitmek üzeredir. İlgi (a) da belirttiğim Yönetmeliğin amir hükmünün uygulanması her şeyden önce hukuk devleti ilkesi gereğidir. Ocak/şubat ayı içerisinde atamam yapılmazsa hak kaybına uğrayacağım muhakkaktır.

Öte yandan, ilgi (b) deki kanunun 17. Maddesi uyarınca Devlet memurlarının bu yasa ve ilgili tüzük ve yönetmeliklere göre tayin ve tespit olunup yürürlükte bulunan hükümlerin kendileri hakkında aynen uygulanmasını istemek hakkına sahiptirler. Anayasamızın 2. Maddesine göre laik ve sosyal bir hukuk Devleti olduğunda kuşku bulunmayan TC Devletinde idarenin tüm kademelerdeki görevlilerinin bu hükümler ile bağlı olduğunda kuşku yoktur.

İlgi (a) Yönetmeliğe göre atama talebinde bulunan personelin hazırlaması gereken evraklar dilekçem ekinde sunulmuştur. Başvuru evraklarımdan da anlaşılacağı üzere .............. ili .......... ilçesi ......................... Okulunda münhal bulunan müdür yardımcılığı kadrosuna “01.10.2011 tarihli Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Sınavı” sonucuma göre atanmak istemekteyim. Bu dilekçemin ilgi (c) de kayıtlı Yönetmeliğin 12. Maddesi gereğince atamaya yetkili ………………………Valiliği'ne iletilerek atamamın yapılması, atama kararnamemin düzenlenerek tarafıma iletilmesi ve tarafıma yazılı yanıt verilmesi hususlarında gereğini arz ederim.


…/02/2013

Adres Ad Soy ad

İmza


Ekler: a) Yöneticilik İstek Formu / EK-1 Formu (1 Adet)

b) Yönetici Değerlendirme Formu / EK-2 Formu (1 Adet)

c) Müdür Yardımcılığı Sınav Sonuç Belgesi (1 Adet)

d) Hizmet Cetveli (1 Adet)

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR