BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

YÖK eğitim fakültelerine neden baraj getirmedi?

YÖK'ün eğitim fakültelerine baraj getirmemeisini eleştiren Abbas Güçlü, bugünkü köşe yazısında 'YÖK en başta yapacağını en sonunda yapıyor' diye tepki verdi.

MEMURHABER.COM- YÖK'ün öğretmen yetiştiren kurumların başında gelen eğitim fakültelerine baraj getirmemesi hususunda br tepki yazısı kaleme alan Milliyet yazarı Abbas Güçlü, "İyi öğretmen olmadan eğitim sisteminin düzelmesi mümkün değil. Ama YÖK bunu hâlâ anlayabilmiş değil. Görünen o ki anlayacağı da yok. Zaten YÖK’ten de daha fazlası beklenemezdi. Her ne kadar başında Yekta Hoca gibi YÖK’le asla bağdaşmayacak bir isim olsa da!" dedi.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

YÖK, kaliteyi yükseltme adına, tıptan diş hekimliğine, mimarlıktan mühendisliğe, hukuktan eczacılığa pek çok alanda baraj uygulamasına geçerken, eğitim fakültelerine yani öğretmen yetiştiren kurumlara hâlâ baraj getirmedi.


Gelecek yıl için düşündüğünü açıkladı ama o konuda bile hâlâ kesin bir şey yok! Oysa, okul öncesi eğitimden doktoraya kadar, eğitim sistemimizin en büyük sorunu, öğretmen ve öğretim üyesi yetiştirme politikalarımızın yanlışlığıdır.

İyi öğretmen olmadan eğitim sisteminin düzelmesi mümkün değil.

Ama YÖK bunu hâlâ anlayabilmiş değil. Görünen o ki anlayacağı da yok.

Zaten YÖK’ten de daha fazlası beklenemezdi. Her ne kadar başında Yekta Hoca gibi YÖK’le asla bağdaşmayacak bir isim olsa da!.. Sosyal bilimciler, “Bir ülke ile oynamak istiyorsanız, öğretmen yetiştirme düzeniyle oynayın yeter de artar” der.

Ve biz bunu çok iyi yapıyoruz.

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki öğretmenlerimizle bugünküleri hele bir kıyaslayın ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaksınız. Bugün için öyle bir öğretmen yetiştirme ve atama sistemimiz var ki, en idealist öğretmeni bile zıvanadan çıkarmaya ve mesleğe soğutmaya yetiyor da artıyor. Peki, bu süreçte MEB ne yapıyor?

Olup bitenleri sadece seyrediyor!

Ve olan çocuklarımıza ve ülkemizin geleceğine oluyor. Yok mu Ankara’da eğitimi, öğretmeni, çocuklarımızı ve ülkemizin geleceğini ciddiye alan birileri?..

Varsa ses versinler ne olur!..

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR