BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Yıllık izni iptal edilen memura müjde!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, memurların yıllık izinlerinin iptal edilmesi sonucu tatil rezervasyonları için harcadığı parayı geri almaları için harekete geçti.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, kamu kurum ve kuruluşlarında yıllık izinlerin iptali sonrası tatilini yarıda kesen ve rezervasyonlarını iptal eden memurlara geri ödemelerin yapılması için turizm acentelerini uyardıklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Binali Yıldırım ile KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ün Çankaya Köşkü'nde düzenlediği ortak basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

MEMURLAR MAĞDUR

Bazı turizm acentelerinin, kamu kurum ve kuruluşlarında yıllık izinlerin iptali sonrası tatilini yarıda kesen ve rezervasyonlarını iptal eden kamu çalışanlarına, ödemelerini geri vermediği veya kesintiye gittiğinin belirtilmesi üzerine Avcı, şunları kaydetti:

"Geri ödemeler için turizm acentalarına uyarı yapıldı. Memurların mağdur olmaması için. Turizm işletmecileri de bu konularda gerekli anlayışı, kolaylığı gösteriyorlar. Biz de uyarılarımızı yapıyoruz."

MEMURUN PARASI İADE EDİLECEK!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), darbe girişimi öncesi ileriye dönük doğrudan otele rezervasyon yaptırmış kamu personelinin önceden ödemiş oldukları tatil bedellerinin, hiçbir kesintiye uğramadan üye tesisleri tarafından iade edileceğini belirtti.

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından izinleri iptal edilerek göreve çağrılan kamu personellerine müjdeli haber TÜROFED’dan geldi. TÜROFED'dan yapılan açıklamada darbe girişimi öncesinde ileriye dönük tatil rezervasyonu yaptıran memurların paralarının üye tesisler tarafından hiçbir kesintiye uğramadan iade edileceği belirtildi. Daha önce medyada yer alan haberlerde satın aldıkları paket tur ücretlerini vergi ve harç kesintisinin ardından eksik alacağı iddia edilmişti.

İLERİ BİR TARİHTE TATİL YAPABİLECEK

Tatillerini ileri tarihe aktarmak isteyenlerin isteklerinin hemen yerine getirileceği belirtilen açıklamada, "Herhangi bir acente üzerinden rezervasyon yaptıran kişilerin iadelerini almak amacıyla doğrudan acentelerine başvurmaları gerekmektedir. Eğer acente aracılığı ile rezervasyon yapanların, konaklamalarına ilişkin acente tarafından otele ön ödeme yapılmışsa otel tarafından hiçbir kesinti yapılmadan seyahat acentesine iade otel tarafından yapılacaktır. Ancak ülkemizde genellikle müşterinin konaklamasından sonra otele acente tarafından ödeme yapıldığının bilinmesinde yarar vardır" denildi.

TÜROFED, ödeme işlemlerinin sadece üye tesislerini kapsadığının uyarısını yaparak, "Bu uygulama üyemiz olmayan diğer tesisleri kapsamamaktadır. Rezervasyon yapmış kamu görevlilerinin iade yapmayan işletmelerle ilgili olarak TÜROFED üyesi olan oteller için TÜROFED'e, diğerleri için sağlayacakları bilgi ve belgelerle bağlı oldukları ilçe kaymakamlıklarındaki Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmaları gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR