BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
ÖĞRETMEN

YGS’ye girmeden evvel bunları mutlaka bilin!

13 Mart Pazar günü tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılacak YGS öncesi Prof. Dr. Cuma Bayat öğrencilere tavsiyelere tavsiyelerde bulundu.

Üniversiteli olmak isteyen gençlerin ter dökeceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ye az kaldı. 13 Mart Pazar günü tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılacak YGS öncesi İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, sınava girecek gençlere ve velilerine tavsiyelerde bulundu.



Her yıl binlerce gencin üniversiteli olabilmek için birbirleriyle yarıştığı sınavların ilk ayağı olan YGS’ye sayılı günler kaldı. 13 Mart Pazar günü gerçekleşecek sınav öncesinde sınava girecek adaylara ve ebeveynlere tavsiyelerde bulunan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, ‘’Gençlerimiz yaşam yarışı içerisinde çok çeşitli basamaklardan geçmektedirler. Bunların en önemlilerinden biri de üniversiteye giriş sınavı. Çünkü gençlerimizin bu sınavlardan alacakları puanlar doğrultusunda seçecekleri üniversiteler, bölümler onların 40-50 yıllık geleceklerini şekillendirecek; eşlerini, dostlarını, arkadaşlarını belirleyecek. Gençlerimiz doktorluk, öğretmenlik, avukatlık gibi mesleklerde yer alarak Türkiye’ye hizmet edecekler. Bu sınav, bu nedenle önemli. Ancak bu önem onları strese sokmasın. Çünkü sınav tekrarı olan bir durumdur ve başarısız olunduğu taktirde ertesi yıl yeniden şanslarını deneyebilirler’’ dedi.