BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
KPSS

YGS'de 2 soru iptal edildi 1 sorunun yanıtı değişti!

ÖSYM son dakika YGS'de 2 soru iptal edildi ve 1 sorunun da yanıtı değişti. YGS'de hatalı olan Matematik testinin 15. ve Fen testinin de 9. sorusu iptal edildi. Peki YGs soru iptali yarın açıklanması beklenen YGS sonuçlarını nasıl etkileyecek?

ÖSYM YGS son dakika kararıyla 2 soruyu iptal edildi, 1 sorunun da yanıtının değiştirildiğini açıkladı. Peki yarın açıklanacak olan YGS sonuçları ne olacak? YGS sonuçları 2016 için ÖSYM açıklamasını memurhaber.com'dan takip edebilirsiniz.

YGS'DE İPTAL EDİLEN SORULAR HANGİLERİ?
YGS sonuçları yarın açıklanacaktı fakat ÖSYM'den YGS'de çıkan hatalı soruların iptal edildiği bir sorunun da yanıtının değiştiği açıklaması geldi. YGS'de iptal edilen sorular Matematik testinin 15. ve Fen testinin de 9. sorusu, yanıtı değiştirilen soru ise Fen bilimleri testindeki 7. soru...

 


İşte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir'in, YGS soru iptali ve yanıt değişimine ilişkin açıklaması:

"13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi" diye konuştu.

YGS SONUÇLARI YARIN AÇIKLANACAK MI İPTAL VE DEĞİŞİKLİKLER YGS SONUÇLARINI ETKİLER Mİ?
'YGS'de hatalı soru' çıkmasının ardından ÖSYM Matematik testinin 15. ve Fen testinin de 9. sorusunu iptal etti. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler soru iptalleri ve yanıt değişiminin ardından YGS sonuçlarının nasıl etkileneceğini merak ediyor.




Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR