BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
KPSS

YGS sonuçları açıklandı

ÖSYM son dakika YGS sınav sonuçları açıklandı. YGS 2016 sonuçları sorgulama için ÖSYM şifresi ve diğer detaylar...

Dün hatalı sorularının açıklanması üzerine üniversiteye girecek adaylar tarafından merakla beklenen 2016 YGS sonuçları bugün açıklandı. Peki adaylar YGS sonuçları nasıl öğrenecek? 2016 YGS sonuçları için ÖSYM sorgulama ekranına gidilmesi gerekiyor.

Üniversite sınavının ilk etabı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS'nin sonuçları bugün açıklandı. YGS sonuçlarını adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden, SMS veya ÖSYM Mobil uygulaması ile öğrenebilecekler. YGS sınav sonuçlarını ÖSYM sitesinden öğrenebilirsiniz. 

2016 YGS Sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresinden TC/YU Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'yle erişime açıldı!

YGS 2016 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler. sonuc.osym.gov.tr adresine giren adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifresini çıkan ekrandaki kutucuklara yazarak YGS sonuçlarına ulaşabilirler. 

DÜN İKİ SORU İPTAL EDİLMİŞTİ!

ÖSYM'den YGS'de çıkan hatalı soruların iptal edildiği bir sorunun da yanıtının değiştiği açıklaması geldi. YGS'de iptal edilen sorular Matematik testinin 15. ve Fen testinin de 9. sorusu, yanıtı değiştirilen soru ise Fen bilimleri testindeki 7. soru...

ADAYLAR 2016 YGS SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENECEK?

YGS sonuçlarını adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden, SMS veya ÖSYM Mobil uygulaması ile öğrenebilecekler. YGS sonuçlarına göre 150-179.99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) giremeyecek. YGS sınav sonucuna göre puan türlerinden en az biri 150 ve üzeri olan adaylar özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar ise LYS’lere girme hakkı kazanacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR