BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.429,94
GÜNCEL

YGS sonuçları 2016 ÖSYM sorgulama ekranı

ÖSYM YGS 2016 sonuçları son dakika haberi memurhaber.com üzerinden ÖSYM sonuc.osym.gov.tr sayfasından öğrenebilirsiniz. İşte adım adım 2016 YGS sonuçları sorgulama ve YGS puan hesaplama rehberi...

'2016 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunun cevabı ÖSYM'den geldi. YGS sonuçları 25 Mart 2016 Perşembe günü açıklanıyor. Peki YGS puan hesaplama 2016 nasıl yapılır? YGS puan hesağlaması yaparken nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı...

ÖSYM'den YGS soru iptali açıklaması geldi. ÖSYM YGS 2016 2 soru iptal edildi ve 1 sorunun da cevabı değiştirildi peki ÖSYM 2016 YGS sonuçları değişecek mi? ÖSYM YGS sonuçları ile ilgili son açıklamalar memurhaber.com'da olacak.

İşte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir'in, YGS soru iptali ve yanıt değişimine ilişkin açıklaması:

"13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi" diye konuştu.

YGS SONUÇLARI 2016 ÖSYM ÜZERİNDEN AÇIKLANACAK
13 Mart tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları için sınava giren yaklaşık 2 milyon öğrenci sonuçların açıklanacağı anı bekliyor. YGS sınavından başarılı olabilmek için 180 puan ve üzeri alan öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girmeye hak kazanacak. 2016 YGS sonuçları 25 Mart tarihinde açıklanacak. Öğrenciler sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden giriş yapılarak öğrenilebilecek. 

ÖSYM'den son dakika YGS soru iptali açıklaması geldi. ÖSYM YGS 2016 2 soru iptal edildi ve 1 sorunun da cevabı değiştirildi peki ÖSYM 2016 YGS sonuçları değişecek mi? ÖSYM YGS sonuçları ile ilgili son açıklamalar memurhaber.com'da olacak.

YGS 2016 iptal edilen sorular Matematik Testi 15. soru ve Fen Bilgisi Testi 9. sorusu, YGS 2016 Fen Bilimleri Testi 7. sorusunun doğru şıkkı da A değil D olarak değiştirildi. Peki YGs soru değişimlerinin ardından yarın açıklanması beklenen YGS sonuçları da değiştirilecek mi? YGS sonuçlarının açıklanma tarihi ertelenecek mi? ÖSYM'den YGS sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. 

ÖSYM YGS SORU İPTALİ AÇIKLAMASI
YGS 2016 iptal edilen sorularla ilgili açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'den geldi. Demir şöyle konuştu:

" 13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A"olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi."



YGS PUAN HESAPLAMA
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek

ÖSYM YGS SONUÇLARI MOBİL UYGULAMA

2106 YGS sonuçları ne zaman açıklanıyor sorusunun cevabı ÖSYM'den geldi. YGS sınav sonuçları yarın açıklanacak adaylar YGS sınav sonuçlarını cep telefonundan öğrenebilecek.

ÖSYM Mobil uygulaması ile YGS sonuçları mobil cihazlarınıza geliyor. Uygulamanın detayları ve YGS sonuçlarını nasıl öğreneceğiniz haberimizde.

Milyonlarca öğrencinin eğitim hayatını belirleyecek olan YGS sonuçlarıyarın açıklanacak. YGS sonuçları ÖSYM'nin sitesinden öğrenilebileceği gibi mobil cihazlardan da öğrenilebilecek.

YGS SONUÇLARI ÖSYM MOBİL UYGULAMASI NASIL ÖĞRENİLİR?

iOS ve Android platformları için yayınlanan ÖSYM Mobil uygulaması ile YGS sonucu öğrenme işlemi daha kolay bir hal alıyor. Yarın açıklanacak olan YGS sonuçlarını öğrenmek için öncelikle uygulamayı mobil cihazınıza indirin.

DAHA SONRA KARŞINIZA AŞAĞIDAKİ PENCERE ÇIKACAK

Uygulamayı indirdikten sonra TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Karşınıza çıkan ekran 2016 - YGS Sonuçları seçeneğine tıklayın. 

Bu işlemlerin ardından  YGS sınav sonuçlarınızı kolayca görüntüleyebilirsiniz YGS sonuçları ilk açıklandığında sistemde yoğunluk olabileceğini ve sonuç sorgulama ekranının biraz geç gelebileceğiniz belirtelim.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR