BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
KPSS

YGS için dua ettiler

Yüz binlerce öğrencinin yarın gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na saatler kala İstanbul'daki adaylar, aileleriyle birlikte Eyüp Sultan Türbesi'ne akın etti

Yüz binlerce öğrencinin yarın gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na saatler kala İstanbul'daki adaylar, aileleriyle birlikte Eyüp Sultan Türbesi'ne akın etti. Sınav heyecanına giren adaylar, aileleriyle birlikte sınavda başarılı olmak için namaz kılıp dua etti, bazı adaylar ise yanlarında getirdikleri şekerleri vatandaşlara dağıttı.

İstanbul’daki Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) duasının yapıldığı yerlerden biri Eyüp Sultan Türbesi oldu. Eğitim hayatlarının devam ettirmeleri açısından adaylar için büyük önem taşıyan YGS'ye saatler kala Eyüp Sultan Türbesi'nde dualar edildi. Adayların aileleri yanlarında getirdikleri dua kitaplarını okurken, bazı adaylar da Eyüp Sultan Camii'nde önce namaz kıldılar, ardından da başarılı olmak için türbede dua ettiler.

AİLECEK YGS DUASI

Türbeye gelen adaylar ve velileri, burada dua ederken, heyecanlı olduklarını söylediler. Sınava ilk kez girecek Kübra Acar, annesi, babaannesi ve yengesi ile birlikte dua etmek için Gaziosmanpaşa'dan geldi. Uzun bir süredir sınav için hazırlandığını kaydeden Kübra Acar, "Çok zorlu bir süreç olacak. 4 yıldır herkes bu sınav için hazırlanıyor. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır" diye konuştu. Torunu için yanında getirdiği dua kitabından okuyan Güner Acar, "Torunum sınava girecek. Ben de duasını yapıyorum. İnşallah başarılı olur. Allah herkese zihin açıklığı verir" ifadelerini kullandı. Anne Yasemin Acar ise "Biraz stresliyiz. Sınav için duamızı yapıyoruz. İnşallah rabbim duamızı kabul eder" şeklinde konuştu.

"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORUZ"

Adaylardan hedefi Ege Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü'nü kazanmak olan Selen Aydın da "Bir yıl boyunca sınava hazırlandık. Uğraş verdik. Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Bunun için de burada dua edeceğim" dedi.

YGS ADAYLARINA BAŞARI DİLEDİ

YGS'ye ilk kez girecek Enes Karagöz ise, sınava girecek herkese başarılar diledi. Karagöz, "Bu zamana kadar elimizden geleni yaptık. Yarın ki sınav öncesi son duamızı da yaptık. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazanmak istiyorum. Heyecanlıyım. 1 yıldır emek verdik, çalıştık. İnşallah başarılı olurum" diye konuştu.

ŞANLIURFA’da, YGS’de başarılı olmak isteyen öğrenciler Balıklıgöl’de balıklara yem atıp dilek diledi, türbelerde dua etti.

Yaın yapılacak YGS'ye girecek öğrenciler ve aileleri kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl’deki türbe ve camilere akın etti. Sabah saatlerinden itibaren dua için gelen öğrenci ve aileleri, Balıklıgöl’de yoğunluk oluşturdu. Sınavda başarılı olmak için dua eden öğrenciler ve kendilerine destek olan aileleri yanlarında getirdikleri yiyecekleri de burada bulunanlara dağıttı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR