BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
KPSS

YGS 2016 soruları nasıl olacak YGS baraj puanları

'YGS 2016 soruları zor mu kolay mı' sorusu 13 Mart'ta YGS'ye girecek adayların en merak ettiği soru... 2016 YGS soruları nasıl olacak, YGS baraj puanı kaç ve YGS hangi dersten kaç soru çıkıyor? İşte memurhaber.com'un YGS puan ve baraj rehberleri...

2016 YGS sınavına geri sayım başladı YGS sınavı ne zaman sorusunun cevabı ÖSYM tarafından 13 Mart 2016 olarak açıklandı. 2016 YGS sınav konuları ve soru dağılımları nasıl olacak ve YGS sınavında hangi dersten kaç soru çıkacak... İşte her yönüyle YGS rehberi...  

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise son sınıf öğrencilerinin girdiği iki aşamalı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sorularını da hazırlamaları için 100 öğretmeni görevlendirdi. Dolayısıyla bu durum soru yapılarının da değişeceği, sınava girecek olan adayların biraz daha okulda gördükleri düzende sorularla karşılaşacağı anlmına geliyor.

2016 YGS başvuruları 06.01.2016-20.01.2016 tarihleri arasında sona erdi.

YGS'DE HANGİ KONULARDAN KAÇ SORU ÇIKACAK?

2016 YGS, sabah saat 10:00'da başlayıp 160 dakika sürecek. Sınavda, Türkçe'den 40, Tarih'ten 15, Coğrafya'dan 11-13 arası, Felsefe'den 8, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe sorularından 5, Temel Matematik'ten 40, Fizik'ten 14, Kimya'dan 13, Biyoloji'den ise 13 soru olacak.

YGS puanlarından en az biri 180 ve üstü olan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurmaya hak kazanacak.

Fen Bilimlerinde 14 Fizik, 13 Kimya, 13 Biyoloji sorusu bulunmaktadır. YGS konu dağılımı öğrenciler için çok önemlidir, 40 Fen Bilimleri testinin 14 sorusu Fizik dersinden çıkmaktadır.





2016 YGS SORULARI ZOR MU KOLAY MI?

YGS’de muhakeme gücü yüksek, yorum becerisini ölçmeye dayalı sorular sorulmaktadır.

Özellikle son yıllarda genelde Türkçe ve Felsefe derslerinde uzun paragraflar; Coğrafya, Matematik, Geometri derslerinde şekle dayalı uzun yorum soruları gelebilmektedir. Yıldan yıla değişen belli oranlarda da bilgiye dayalı sorular gelmektedir.

MEB'DEN SORULARI HAZIRLAYAN ÖĞRETMEN KADROSUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, ÖSYM ile görüşmelerinin devam ettiğini ve üniversite sınav sorularının hazırlanmasına dönük yaklaşık 100 öğretmen görevlendirdiklerini belirterek, "Dolayısıyla 12. sınıftaki testlerimiz ve mezunlara dönük testlerimiz de öğrencilerimiz açısından çok önemli. Öğrencilerimizin bu testleri takip ettiği sürece sınavlarda ve derslerinde çok daha başarılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.



YGS SINAVINA HAZIRLIK İÇİN EN YOĞUN TALEP MATEMATİK DERSİNE...

Bu yıl destekleme ve yetiştirme kurslarında en yoğun talebin sırasıyla, matematik,Türkçe ve fen bilimleri derslerine olduğuna değinerek, sanat ve spor dallarında kurslar için 411 bin 547 öğrencinin başvurduğunu ve bunların 353 bin 213'ü beden eğitimi ve spor, 55 bin 89'u resim, 53 bin 245'i de müzik grubu derslerini talep ettiklerini belirtti.
Kurt, 22 bin 792 merkezdeki kurslara 4 milyon 307 bin öğrencinin devam ettiğini belirterek, 38 bin 384 ücretli toplam 291 bin 878 öğretmenin kurslarda görev almak için başvurduğunu söyledi.



YGS SINAVINDA HATA YAPMAMAK İÇİN BU NOKTALARA DİKKAT EDİN!

Temel kavramları bilmedikleri ve aralarında ilişki kurmadıkları için öğrenciler hata yapıyor. Sorular temel düzeydeki mekanik, elektrik, optik konularının yorumuna dayalı. Son yıllara bakıldığında sorular işlemden ziyade temel düzeyde yoruma dayalı ve bunlar arasındaki ilişkiyi günlük hayata dayandırarak ifade edebilme gücünü ölçüyor. Öğrenciler özellikle optik ve elektrik konularına dikkat etmeli ve bu konuların detayları çok iyi öğrenilmeli. Kesinlik ve olabilir sorularında çok dikkatli olunmalı, yorumlar çok basit düzeyde düşünülmeli matematiksel işlemlere aşırı girilmemeli.

2015 YGS FİZİK SORULARI NASILDI ZOR MUYDU?

Fen Bilimleri geçen seneki zorluk derecesine sahip olduğu görüldü. Fizik testinde sürpriz soru yoktu. Sadece 4 tane seçici soru vardı. Kimya testinde bir sorudaki bilgiyle diğer sorudaki bilgi birbirine yakındı. Dolayısıyla bilgiye sahip aday soruları kolaylıkla cevaplayabilecekken bilgiye sahip olmayan aday aynı bilgiden dolayı birkaç soruda zorluk yaşayabilirdi. Kimya soruları ise yeterince çalışmış bir aday için sınav rahatlıkla yapılabilecek düzeydeydi. Biyoloji adına önceki yıllara oranla biraz daha fazla bilgiye dayalı sorulardan oluşmuş biraz daha zorlayıcı bir sınavdı.

Uğur Hazırlık Liseleri Akademik Kurul Fizik Üyesi Ahmet Akça, “ÖSYM’nin açıkladığı örnek sorulara göre, 2015 YGS Fizik soruları geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında matematiksel işlemlerden uzak, yorum ve kavram ağırlıklı çıkmıştır. Sorular ortaokul fen bilgisi ve 9. Sınıf fizik müfredatından sorulmuş olup müfredata uygundur. Sınav soruları bütün olarak düşünüldüğünde Fen öğrencileri için fizik soruları ayırt edici olacaktır. Öğrencilerimiz unutmamalıdır ki bu uzun soluklu bir yarıştır. Disiplini elden bırakmadan planlı bir şekilde çalışarak LYS için hazırlıklarına devam eden öğrencilerimizin başarıyı yakalayacağından kuşku yoktur” demişti.

2016 YGS Fizik Konuları ve Dağılımları:

Fiziğin Doğası
Basınç
Isı ve Sıcaklık *
Doğrusal Hareket
Dinamik
İş ve Enerji
Elektrik *
Mıknatıslık
Optik
Ses
Sıvıların kaldırma ilkesi

YGS BARAJ PUANLARI

Taban Puan – 1 (Birinci Baraj Puanı): YGS’de 140 ve üzeri puan alan öğrenciler, puanı alan adaylar sınavsız geçişle girilen 2 yıllık MYO’ ları dışındaki 2 yıllık Ön Lisans programları ve açık öğretim programlarını tercih etme hakkına sahip olacaklardır.

2 yıllık MYO’larına Meslek Lisesi öğrencileri Sınavsız geçişle yerleştikten sonra onlardan boş kalan kontenjanlara merkezi yerleştirmeden sonra tercihleri arasında bulunuyorsa genel lise yada diğer meslek liselerinin farklı alanlarından mezun olan adaylar YGS puanlarıyla yerleşebilmektedirler.

Taban Puan – 2 (İkinci Baraj Puanı): YGS’ de 180 ve üstü puan alan adaylar LYS sınavların dan istediklerine girme hakkına sahiptir.

Taban Puan – 3 (Üçüncü Baraj Puanı): LYS puanı ile öğrenci alan 4, 5 ve 6 yıllık lisans programlarını ve YGS puanlarıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakkına sahiptirler.

YGS’ye girdikten sonra 6 farklı türde puan gelmektedir. YGS 1 ve 2 sayısal ağırlıklı; YGS 3 ve 4 sözel ağırlıklı; YGS 5 ve 6 ise eşit ağırlıklıdır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR