BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
GÜNCEL

Yeni torba yasa tasarısının ayrıntıları

Hükümet’in Meclis'e gönderdiği yeni torba yasa tasarısı, birçok alanda kapsamlı düzenlemeler içeriyor.

Yeni torba yasa tasarısının ayrıntıları

Hükümet’in Meclis'e gönderdiği yeni torba yasa tasarısı, birçok alanda kapsamlı düzenlemeler içeriyor. Tasarı, şehit yakınlarına sağlanan yeni haklardan terör suçuyla görevden alınan belediye başkanlarının yerine yapılacak atamalara kadar birçok konuyu kapsıyor.

Yeni torba yasa tasarısının ayrıntıları

Hükümet, yeni bir torba yasa tasarısını Meclis'e gönderdi. Tasarı, birçok konuda düzenlemeler içeriyor. İşte, Hükümet’in Meclis'e gönderdiği yeni torba yasa tasarısının ayrıntıları:

Yeni torba yasa tasarısının ayrıntıları

Şehit eş ve çocukları, özel tüketim vergisi ödemeden araç alabilecek. Şehiden eşi ve çocuğu olmaması halinde bu hakkı, anne veya babası kullanabilecek. Terör veya terör örgütlerine yardım-yataklık suçları nedeniyle görevinden alınan belediye başkanlarının yerine büyükşehir ve illerde İçişleri Bakanı, ilçelerde ise vali tarafından başkan ataması yapılacak.

Yeni torba yasa tasarısının ayrıntıları

Tasarıya göre, Atatürk Orman Çiftliği alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından temapark ve hayvanat bahçesi yapılabilecek. Buralara gelecek ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya dönük yapılar, kültür ve tabiat varlıklarını koruma yasası ve diıer mevzuattaki kısıtlamalara tabi olmadan yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu alan içindeki işletmeleri, 29 yıl süreyle üçüncü şahıslara kiralayabilecek.