BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Yekta Saraç'ın 50/d açıklaması ve şifreleri

Öğretim Elemanları Sendikası ve Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, YÖK Başkanı Prof.Dr. M.A.Yekta Saraç'ın 50/d açıklamasına ilişkin Memurhaber.com'a önemli bir demeç verdi.

2 gün önce YÖK Başkanı Sn Yekta Saraç twitter üzerinden 50dsorunu ve çözümü için son mesajı verdi. Evet artık son virajdayız. Son yapılan Toplantıda da kurula sunulan raporların içeriği ise birlikte hazırladığımız ve "Akademinin Tümörü" idi. Kriterler olsun ama makul... Üniversiteler onaylasın ama kriteri sağlayan her hocamıza geçiş hakkını hemen vererek...Doktora yeterlilik istensin ama YL sonrası doktora yok diyerek atılma kalkarak ve merkezi atama ile dönem kaybedilmeden doktoraya başkatılarak... Bölüme öğrenci alınamayan veya Öğr Elemanı açığı olmayan bölümlere kadro verilmesin ama havuzda bekletilerek en az 3 tercih hakkı verilerek hocamıza serbestlik tanınsın...

Kısaca YÖK Başkanları hep bir iş anılır. Yusuf hoca katsayı ve başörtüsü serbestliği, Gökhan hoca akademikzam ile anılıyor anılacak. Yekta hoca da önce darbe döneminin ürünü olan Akademinin Tümörü 50dsorunu nu çözen, sonra da akademikdil,esdurumu ve sozlesmesorunu na son veren Başkan olarak anılacak inşallah. İlk kez YÖK tarihinde dışarıdan değil içeriden bir Başkan atandı. Başkan da Eğitim Öğretim den sorunlu idi. Artık beklentilerimizin karşılanmasını, Türkiye Akademisinin mobbing ve nepotizmden kurtulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR