BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.432,60
KPSS

YDS sınavında dikkat edilmesi gereken kurallar

YDS başvuruları yarın başlıyor peki YDS 2016 İlkbahar dönemi sınav sonuçlarını gördüğünüzde hüsrana uğramamak için nelere dikkat etmelisiniz... İşte YDS sınavına çalışırken izlenmesi gereken 10 öneri...

2016 YDS başvuruları yarın başlıyor peki YDS'ye hazırlanırken neler yapmalı, en çok nelere dikkat edilmeli... İşte her yönüyle YDS dosyası...

YDS zorluğuyla bilinen bir sınavdır; ancak geçilmesi imkansız bir sınav olduğu düşüncesi yanlıştır. İşte YDS adaylarına sınava çalışırken izlenmeleri gereken 10 tavsiye...

İşte birbirinden faydalı YDS tavsiyeleri...

1. Kesinlikle pozitif düşünün. Sınavı geçeceğinize inanın. Sizinle aynı şartlarda olup sınavı geçen diğer insanları hayal edin ve onlar başardıysa ben de başarırım deyin.

2. Kısa sürede çok şey öğrenmektense, çalışmanızı uzun bir döneme yayın. Unutmayın ki her şeyi kısa sürede öğreneceğim demek boş bir hayaldir. İngiltere’de doğan bir bebek on beş senede ancak kendini ifade edebilecek dil yetisini kazanıyor. Eminim ki on beş yaşındaki o çocuk yds’ye girse çok iyimser bir tahminle 60’ın üstünde not alamayacaktır. Ben on beş sene çalışın demiyorum ama en azından on beş ay disiplinli bir çalışma programı uygulayın. Tabii uzman kişilerle çalışmak size zaman kazandırabilir.

3. Her gün belirli sayıda kelime ezberlemeyi hedefleyin (20’yi aşmamalı). Ve öğrendiğiniz kelimeleri kelime defterinize ekleyip onları düzenli aralıklarla tekrar edin. Unutmayın aynı kelimeyi 5 kes unutup hatırlamadıkça o kelimeyi ezberlemiş sayılmazsınız. Aynı kelimeyi işitirseniz, okursanız ve kullanırsanız o kelimeyi uzun belleğinize atmış olursunuz.

4. Gramer konuları hep birbirleriyle ilişkilidir. “Ben tenseleri öğreneyim de modallar o kadar önemli değil.” düşüncesi çok yanlıştır; çünkü aynı cümle içerisinde hem tense, hem modal, hem passive, hem de noun clause yapılarının olabileceğini unutmayın. “It is said that the thief must have been captured by the police.” cümlesinde olduğu gibi.

5. Okuma parçalarını çözerken tümevarım yöntemini uygulayın. Okuma parçaları ortalama 8 cümleden oluşmaktadır. Her bir cümleyi tek başına ele alıp onu analiz etmeye çalışın. Bir cümlede if clause, birinde noun clause, ötekinde de relative clause vs. gibi bir gramer konusu olacağından gramere olan hakimiyetiniz okuduğunuzu anlama konusunda size daha çok yardımcı olacaktır.

6. İngilizceye bir gün çalışmamak bir hafta çalışmamak kadar, bir hafta çalışmamak bir ay çalışmamak kadar, bir ay çalışmamak da bir yıl çalışmamak kadar kişiyi İngilizceye yabancılaştırır. Bu yüzden az da olsa sürekli çalışmak çok önemlidir.

7. İngilizceyle ilgili yaşam zenginliğimizi arttırmamız şarttır(dilPORTALI buna çok büyük katkı sağlar). En azından sınava kadar şakalarımız, rüyalarımız ve diyaloglarımız İngilizce ile ilgili olmalı. Kelime listelerini duvara asmak, yabancı dilde film izlemek, yabancı müzik dinlemek, dış kaynaklı haber okumak gibi aktiviteler İngilizce ile aramızda bulunan duvarları yıkmamıza yardımcı olacaktır.

8. Piyasada nasıl yüzüleceğini anlatan çok enfes kitaplar vardır ya da gitarın nasıl çalınacağı ile ilgili müthiş kaynaklar mevcuttur. Ama havuza girip kulaç atmadan yüzmeyi öğrenen veya parmağını aşındırıncaya kadar pratik yapmadan gitar çalabilen olmamıştır sanırım. Aynen öyle de soru çözmeden YDS’yi geçmeyi düşünmek hayalden başka bir şey değildir. Sınava kadar her gün düzenli aralıklarla soru çözmek son derece önemlidir.

9. Deneme sınavı yapmadan sınava girmek tüp olmadan denize dalmaktan farksızdır. Unutmayın sınavda başarılı olmanın 5 temel şartı varsa bunlardan sadece bir tanesi bilgi sahibi olmaktır. Sınav anında dinç olmak, gergin olmamak, sınav öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirmek vs. gibi etmenler başarıyı etkileyen faktörlerdendir. Bir yerde 3 saat oturmak bile büyük bir meseleyken, sınavda 3 saat boyunca sorularla boğuşmak çok daha zor olsa gerek. İşte sınav öncesinde sık aralıklarla yapılacak deneme sınavları bizi sınava alıştıracak ve çok daha iyi performans göstermemize imkan sağlayacaktır.

10. İnsan en iyi deneyerek öğrenir. Deneyerek öğrenenler arasında da hata yaparak öğrenenler çok daha iyi öğrenirler. Bundan şu anlaşılıyor ki sınav öncesi hazırlık döneminde en kalıcı öğrenmeyi yaptığımız hatalardan elde ederiz. Dolayısıyla deneme sınavlarında ya da testlerde yaptığımız hatalar üzerinde derinlemesine düşünerek eksikliklerimizi gidermeye çalışmalıyız. Eğer hatadan ders çıkarırsak hata, hata olmaktan çıkar bir öğretmen gibi olur.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR