BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
KPSS

YDS başvuruları yarın başlıyor sınav tarihi ne zaman?

YDS 2016 İlkbahar başvuruları yarın başlıyor. YDS 2016 İlkbahar Dönemi sınavı ne zaman ve YDS başvuruları için YDS sınav ücreti hangi bankaya ne kadar para yatırılacak... İşte 2016 YDS başvurularına ilişkin tüm bilinmeyenler...

YDS başvuruları yarın başlıyor peki YDS 2016 İlkbahar dönemi sınav tarihi  ne zaman? YDS başvurusuna ilişkin tüm bilinmeyenleri, YDS sınavında dikkat etmeniz gereken püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz.

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sınavına girmek isteyen adaylar, yarından itibaren 15 Şubat'a kadar ÖSYM'nin internet sitesinden başvuru yapabilecek.Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ilkbahar dönemi başvuruları yarın başlayacak.
 
YDS BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

YDS'ye girmek isteyen adaylar, yarından itibaren 15 Şubat'a kadar ÖSYM'nin internet sitesinden başvuru yapabilecek.

YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav, 27 Mart'ta gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 14 Nisan'da açıklanacak.

YDS 2016 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2016-YDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin () internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.



Adaylar, kılavuz ile başvuru formuna, başvuru süresi içinde, ÖSYM’nin "" internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.    

YDS BAŞVURUSU YAPARKEN BU BELGELERİ YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN!

ÖSYM kayıtlarında adaylara ait eğitim bilgileri, arşiv bilgisinin oluşturulabilmesi ve bu bilgilerin diğer sınavlar/yerleştirmelerde de kullanılabilmesi amacıyla başvuru aşamasında alınmaktadır. Bu amaçla; Başvuru Merkezlerince eğitim bilgileri alanında bilgi girişinin yapılabilmesi için, adayın eğitim bilgilerini gösteren resmi belgenin/belgelerin (diploma, mezuniyet belgesi vb.) başvuruda adayın yanında bulunması gerekmektedir. Eğitim bilgileri, Sınav Koordinatörlükleri ve Başvuru Merkezleri tarafından belgeye dayalı olarak kontrol edilerek sisteme kaydedilecektir. Bu nedenle adayların başvuru merkezine giderken güncel (en son) eğitim bilgilerine ait resmi belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

YDS 2016 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

2016 YDS'ye girmek isteyen adayların başvuru yapmadan önce bankaya YDS başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Peki YDS başvuru ücreti hangi bankaya ne kadar yatırılacak?

Mart ve Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan YDS Sınavları için başvurular Şubat ve Temmuz aylarında alınacak. 2016 YDS'ye girmek isteyenler başvuru ücreti olarak bankaya para yatıracaklardır. YDS 2015 ilkbahar Dönemi başvuru ücreti 70 TL olarak belirlenmişti. YDS 2016'daki  sınavların ücreti 80 TL olması öngörülmekte.

2016 YDS Başvuru Ücretinin Yatırılacağı Bankalar:

T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'dcn başvuracak adaylar hariç)

T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'dcn başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
DenizBank'ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Tüm PTT İş Yerleri (KKTC'den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

YDS sınav ücretini yatırırken adayların T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar ise Y.U. numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklar. ÖSYM, adayların, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamaları gerektiği uyarısında bulunuyor. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilirler.

ÖSYM SİTESİNDE FOTOĞRAFI OLMAYAN ADAYLAR

ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar); başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla yapabilecek.

ÖSYM sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar); başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla yapabilecekler.

Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.

YDS'YE HAZIRLANIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 10 NOKTA

1. Kesinlikle pozitif düşünün. Sınavı geçeceğinize inanın. Sizinle aynı şartlarda olup sınavı geçen diğer insanları hayal edin ve onlar başardıysa ben de başarırım deyin.

2. Kısa sürede çok şey öğrenmektense, çalışmanızı uzun bir döneme yayın. Unutmayın ki her şeyi kısa sürede öğreneceğim demek boş bir hayaldir. İngiltere’de doğan bir bebek on beş senede ancak kendini ifade edebilecek dil yetisini kazanıyor. Eminim ki on beş yaşındaki o çocuk yds’ye girse çok iyimser bir tahminle 60’ın üstünde not alamayacaktır. Ben on beş sene çalışın demiyorum ama en azından on beş ay disiplinli bir çalışma programı uygulayın. Tabii uzman kişilerle çalışmak size zaman kazandırabilir.

3. Her gün belirli sayıda kelime ezberlemeyi hedefleyin (20’yi aşmamalı). Ve öğrendiğiniz kelimeleri kelime defterinize ekleyip onları düzenli aralıklarla tekrar edin. Unutmayın aynı kelimeyi 5 kes unutup hatırlamadıkça o kelimeyi ezberlemiş sayılmazsınız. Aynı kelimeyi işitirseniz, okursanız ve kullanırsanız o kelimeyi uzun belleğinize atmış olursunuz.

4. Gramer konuları hep birbirleriyle ilişkilidir. “Ben tenseleri öğreneyim de modallar o kadar önemli değil.” düşüncesi çok yanlıştır; çünkü aynı cümle içerisinde hem tense, hem modal, hem passive, hem de noun clause yapılarının olabileceğini unutmayın. “It is said that the thief must have been captured by the police.” cümlesinde olduğu gibi.
5. Okuma parçalarını çözerken tümevarım yöntemini uygulayın. Okuma parçaları ortalama 8 cümleden oluşmaktadır. Her bir cümleyi tek başına ele alıp onu analiz etmeye çalışın. Bir cümlede if clause, birinde noun clause, ötekinde de relative clause vs. gibi bir gramer konusu olacağından gramere olan hakimiyetiniz okuduğunuzu anlama konusunda size daha çok yardımcı olacaktır.

6. İngilizceye bir gün çalışmamak bir hafta çalışmamak kadar, bir hafta çalışmamak bir ay çalışmamak kadar, bir ay çalışmamak da bir yıl çalışmamak kadar kişiyi İngilizceye yabancılaştırır. Bu yüzden az da olsa sürekli çalışmak çok önemlidir.

7. İngilizceyle ilgili yaşam zenginliğimizi arttırmamız şarttır(dilPORTALI buna çok büyük katkı sağlar). En azından sınava kadar şakalarımız, rüyalarımız ve diyaloglarımız İngilizce ile ilgili olmalı. Kelime listelerini duvara asmak, yabancı dilde film izlemek, yabancı müzik dinlemek, dış kaynaklı haber okumak gibi aktiviteler İngilizce ile aramızda bulunan duvarları yıkmamıza yardımcı olacaktır.

8. Piyasada nasıl yüzüleceğini anlatan çok enfes kitaplar vardır ya da gitarın nasıl çalınacağı ile ilgili müthiş kaynaklar mevcuttur. Ama havuza girip kulaç atmadan yüzmeyi öğrenen veya parmağını aşındırıncaya kadar pratik yapmadan gitar çalabilen olmamıştır sanırım. Aynen öyle de soru çözmeden YDS’yi geçmeyi düşünmek hayalden başka bir şey değildir. Sınava kadar her gün düzenli aralıklarla soru çözmek son derece önemlidir.

9. Deneme sınavı yapmadan sınava girmek tüp olmadan denize dalmaktan farksızdır. Unutmayın sınavda başarılı olmanın 5 temel şartı varsa bunlardan sadece bir tanesi bilgi sahibi olmaktır. Sınav anında dinç olmak, gergin olmamak, sınav öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirmek vs. gibi etmenler başarıyı etkileyen faktörlerdendir. Bir yerde 3 saat oturmak bile büyük bir meseleyken, sınavda 3 saat boyunca sorularla boğuşmak çok daha zor olsa gerek. İşte sınav öncesinde sık aralıklarla yapılacak deneme sınavları bizi sınava alıştıracak ve çok daha iyi performans göstermemize imkan sağlayacaktır.

10. İnsan en iyi deneyerek öğrenir. Deneyerek öğrenenler arasında da hata yaparak öğrenenler çok daha iyi öğrenirler. Bundan şu anlaşılıyor ki sınav öncesi hazırlık döneminde en kalıcı öğrenmeyi yaptığımız hatalardan elde ederiz. Dolayısıyla deneme sınavlarında ya da testlerde yaptığımız hatalar üzerinde derinlemesine düşünerek eksikliklerimizi gidermeye çalışmalıyız. Eğer hatadan ders çıkarırsak hata, hata olmaktan çıkar bir öğretmen gibi olur.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR