BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
SAĞLIK

Yaşlanmayı geciktirmenin 10 yolu

Ortalama yaşam süresi uzadıkça daha sağlıklı olmanın ve genç kalmanın yollarını arıyoruz. Peki yaşlanmayı geciktirmek için ne yapmak gerekiyor?

Yaşlanmayı geciktirmenin 10 yolu

TATLI YEMEYİN Amerikalılar yılda 68,04 kg şeker tüketir bu da toplam kalorimizin % 18’ine denk gelir. Bunun obeziteden, tip2 diabete kadar birçok sağlık sorununa yol açtığı bilinir. Fazla güneşte kalmak ve sigara içmek kadar kırışıklıkların oluşmasına da sebep olur.

Yaşlanmayı geciktirmenin 10 yolu

Şeker, elastin ve kollajendeki proteinlere saldırarak glikasyon denilen bir sürece ve cildin daha yaşlı görünmesine sebep olur. 35 yaş ve sonrasında aşırı şeker tüketimi kaynaklı yaşlanma etkileri hızla gözlemlenir.

Yaşlanmayı geciktirmenin 10 yolu

SEVMEDİĞİNİZ İŞTE ÇALIŞMAYIN Haz almadığınız, çok çalışmak zorunda kaldığınız işler yoğun stres nedeni ile kalp hastalıkları veya yaşlanma riskini arttırır. Aşırı iş temposundan kaynaklı uzun süreli kronik stres aynı zamanda beynin işlevselliğini de azaltır.

Yaşlanmayı geciktirmenin 10 yolu

Eğer stres ortamınızı değiştiremiyorsanız (zor bir patron, yoğun seyahat programı, iş yükü gibi) sizi mutlu edecek şeylerin bir listesini çıkarın. Sevgilinizle bir öğlen yemeği veya en sevdiğiniz çayı gününüzün içine ekleyebilirsiniz.