BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
ÖĞRETMEN

Yarın okullar açılıyor mu sömestr tatili uzayacak mı?

Sömestr tatili yarın sona eriyor yani yarın okullar açılıyor. Sosyal medyada hava şartlarından dolayı ara tatilin uzatılacağı okulların yarın açılmayacağı iddia ediliyor. Ağrı, Bayburt ve Kars'ta yarın okullar tatil ilan edildi.

Yarıyıl tatili yarın sona eriyor, sömestr tatilinin ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın başlıyor. Kar yağışı nedeniyle Ağrı, Bayburt ve Kars'taki okullarda eğitim, bir gün gecikmeli başlayacak. 

Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilde, okullarda yarın eğitim yapılmayacağını belirtti.

Öte yandan Çağlayan, tüm kurumlardaki engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağını kaydetti.

AĞRI'DA YARIN OKUL YOK!

Ağrı il merkezi ve ilçelerde tüm okullar pazartesi günü için tatil edildi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerimizde bütün okullar 8 Şubat 2016 Pazartesi günü, bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

KARS'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kars'ta olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla 8 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, kentte kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, emzikli kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de yarın idari izinli sayılacak. Arpaçay, Akyaka, Kağızman Digor, Selim, Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde de eğitime yarın ara verildi.


18 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmen için yarın (8 Şubat Pazartesi) başlıyor. İkinci dönem ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için liselere giriş sınavı, lise son sınıf öğrencileri ve mezun adaylar için de üniversite sınavı maratonu ile geçecek. Ayrıca anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine de okul sütü dağıtımı başlayacak.


OKUL SÜTÜ DAĞITIMI DA BAŞLAYACAK

İkinci dönemle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda 2011 yılından beri yürütülen Okul Sütü Programı da başlayacak. Okul Sütü Programı kapsamında, devlet ve özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ile ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.  

ÇOCUKLARA OKULA ADAPTRE OLMA SÜRECİNDE NASIL YAKLAŞILMALI?

Öte yandan öğrenciler, “Tatil, ne de çabuk geçti” serzenişleri yaşarken, uzmanlara göre yeni döneme aile desteğiyle başlamak motivasyon ve başarı açısından oldukça önemli. Uzmanların anne-babalara önerileri şöyle:- Tatilin verdiği bir hevesle derslerden kısa süreliğine kopukluk yaşayan çocuklar ve gençler tekrar ders maratonuna girişte uyum problemleri yaşayabilirler. Bu süreçte çocuklarını hazırlayıcı ve destekleyici olmalısınız.- Çocuğunuz eğer okula dönme fikri ile çok barışık değilse okul hakkında sevdiği şeyleri konuşmak (bu teneffüs zamanı ya da öğle yemeği zamanı olabilir) ve bu sevdiği şeylere dönme fikrini hatırlatmak faydalı olabilir.- Onlara okul zamanı ve ev zamanı kavramlarını ve bunların farkını anlatmak çocuğun okul için ayrılmış bir zaman olduğu fikrine alışmasını sağlar. Bu kavramları anlatırken anne-babanın da iş zamanı ve ev zamanı olduğundan bahsetmek öğrencinin bu kavramları daha kolay anlamasına yardım edecektir.- Öğrencinin çalışma masasını beraber düzenlenleyebilirsiniz. Onu isteklendirip motivasyonunu arttıracak okul ve yeni dönem planları yapabilirsiniz. - Yeni döneme fazla anlam yüklememeniz, beklentilerinizi çocuğun kaygı derecesini yükseltecek oranda sıralamamanız gerekiyor. Aksi halde çocukta kaygı derecesi artar. 


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR