BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
GÜNCEL

Yabancıya vatandaşlık 'vaade' bağlandı

Yabancıların en az 250 bin dolarlık konut satın alması ile verilen Türk Vatandaşlığı yeni kararla vaat etmeye bağlandı. Artık noterde 250 bin dolarlık konut alacağını vaat eden yabancı Türk Vatandaşlığı'na geçmek için başvuru yapabilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda önemli bir değişikliğe gidildi.

Daha önce yapılan yönetmelik değişikliği ile 250 bin dolar değerinde konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı tanınıyordu. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliğe göre yabancının satın almasının yanı sıra  noterde 250 bin dolar değerinde konut alacağını taahhüt etmesi Türk vatandaşlığı için yeterli olacak. 

Resmi Kararda yer alan değişiklik şu ifadelerle yer aldı:

"Türk Vatandaşlığı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20. maddesinde yer alan 'satın aldığı' ibaresinden sonra gelmek üzere 'veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş en az 250 bin ABD doları veya karşılığı döviz ya da TL tutarı peşin olarak yatırılan taşınmazsın satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin 3 yıl süreyle devri ve terkini yapılmayacağı taahhüdü ile tapu siciline şerh edildiği' ibaresi eklenmiştir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR