BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.474,89
MEMUR

VHKİ ile bilgisayar işletmeni maaşı farklı mı?

“Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” ve “Bilgisayar İşletmeni” kadrolarında görev yapan personelin maaşı aynı mı? İşte cevabı.

Devlet memuru olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında “Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” ve “Bilgisayar İşletmeni” unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık maaş miktarları aynı değil.

VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni unvanlı kadrolar için aylık maaş unsurları, özel hizmet tazminatının bazı derecelerdeki oranlarının farklı olması dışında, aynı seviyede belirlenmiştir. Özel Hizmet Tazminatı oranlarının farklı belirlendiği derecelerde söz konusu unvanlarda görev yapan personel arasında maaş farklılığı olabiliyor.(Özel Hizmet Tazminatı yerine Adalet Hizmetleri Tazminatı ödene kurumlarda bu iki unvanda görev yapanların aylık maaş miktarı, her derecede aynıdır)

İKİ UNVANIN MAAŞLARI

VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni unvanlı kadroları için;

-Ek gösterge: Aynı derecelerde, ek gösterge rakamları da aynıdır.

-Ek ödeme: Aynı derecelerde, ek ödeme oranları da aynıdır.

-Yan ödeme: Aynı derecelerde, yan ödeme puanları aynıdır.

-Özel Hizmet Tazminatı: Tazminat oranı VHKİ kadrosu için 1-4 derecelerde yüzde 55, 5-7 derecelerde yüzde 49 ve diğer derecelerde yüzde 48; Bilgisayar İşletmeni kadrosu için 1-4 derecelerde yüzde 55 ve diğer derecelerde yüzde 50’dir.

İKİ UNVAN ARASINDAKİ NET MAAŞ FARKI

a- Kadro/aylık derecesi bakımından 1, 2, 3 veya 4 üncü derecelerde olan Bilgisayar İşletmeni ve VHKİ, aynı derecede ve aynı hizmet yılında olduklarında, aylık maaş miktarları da aynı olur.

b- Aylık derecesi bakımından 5, 6 veya 7 nci derecelerde olan Bilgisayar İşletmeni ve VHKİ, aynı derecede ve aynı hizmet yılında olduklarında;

1/10/2008 öncesi memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 8,37 TL fazla olur.

1/10/2008 sonrası memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 7,37 TL fazla olur.

c- Aylık derecesi bakımından diğer derecelerde olan Bilgisayar İşletmeni ve VHKİ, aynı derecede ve aynı hizmet yılında olduklarında;

1/10/2008 öncesi memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 16,75 TL fazla olur.

1/10/2008 sonrası memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 14,75 TL fazla olu

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR